YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    10 dakikada avokado nasıl yumuşatılır?

    İhtiyacınız olan 2 şey var sevgili okur; ısıya dayanıklı plastik bir streç ve bir mikrodalga fırın! Geriye günlerce beklemenize gerek kalmayan yumuşacık bir avokado kalıyor...

    En iyi avokadoyu bulmak her zaman mümkün olmuyor. Yumuşak avokado alınca da ertesi gün tüketmezseniz çöp olabiliyor. Bu ikilimde kalmamak için sert avokadolardan alıp canınız istediğinde yiyebilirsiniz. Olgunlaşmamış avokadolar için artık haftalarca beklemenize gerek yok. Sadece 10 dakikada bu işi halledebilirsiniz.

    iStock-119507623

    Avokado çok olgun ve çok sert değilse;

    iStock-950322084

    Avokadoyu dikey bir şekilde ikiye bölün. Isıya dayanıklı bir ambalaja sarın. Ardından yüksek ısıda mikrodalgada 3 dakika bekletin. Mikrodalgadan çıkardıktan sonra ılımalarını bekleyin ve ardından soğuk sudan geçirin. Tebrikler, yemeye hazır bir adet avokadonuz oldu bile! :)

    Avokado kaya gibi sert ise;

    iStock-119507623

    Meyveyi kesmeden ısıya dayanıklı folyoya sarın ve 10 dakika boyunca 200 derecede ısınmış fırına verin. Fırın içinde 10 dakikada bir olgunlaşıp olgunlaşmadığını kontrol edin. Yumuşadığı zaman fırından alın ve soğuması için bir süre buzdolabında bekletin.

    Eğer hemen tüketmek istemiyorsanız ve ona birkaç gün verecek zamanınız varsa;

    Avokadoyu elmayla birlikte kağıt kesenin içine koyun ve torbanın ağzını kapatın. Dış yüzeyine kürdan ile birkaç delik açın ve oda sıcaklığında bekletin. Avokado bu şekilde çürümeden birkaç gün içinde yemeye hazır olacaktır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler