Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    20. Yüzyıldan Dünya'ya Yön Veren İlkler Bölüm: 2

    20. yüzyıldan dünyaya yön veren ilklerde bu kez sinemadan tıpa kadar birçok ilk bulunuyor

    İlk radyo yayını

    Radyonun muciti Guglielmo Marconi, telgraf ve uzun mesafeli iletişim alanlarında büyük çalışmalar yaptı.Kısa zaman sonra 1906'da radyo teknolojisinin bir başka öncüsü Kanada olan Kanada doğumlu Prof. Reginald Aubrey Fessenden, 140 metrelik bir anten aracılığıyla ilk radyo yayınını gerçekleştirdi.

    Radyo sinyallerinin atmosfere ulaşması, haberleşme iletişim anlamında büyük yeniliklere öncülük yaptı. Özellikle radyo teknolojisi sayesinde uzaktan haberleşme olan telsizler ve telefonlar sıklıkla kullanıldı. Radyo daha sonraları televizyonlara da ilham kaynağı olacaktı. 100 yıldan fazla geçmişi olanradyoları günümüzde hala kullanıyoruz. Televizyon icat edildi

    Radyonun icadından yaklaşık 15-20 yıl sonra hoparlör ve ekran destekli ilk televizyon, 1923'de John Logie Baird tarafından icat edildi. İlk televizyon görüntüsü de yine mucidi tarafından 1926'da yayınlandı.

    1930'larda evlere giren televizyon sayesinde 1936'da Almanya'da düzenlenen Olimpiyatları televizyonu olan kişiler evlerinden izledi. Daha sonra renkli ekran derken yavaş yavaş tüm dünya televizyona alıştı. Şu aralar incecik ekranlarda hd kalitesinde yayınlar izlemek lüks olmaktan çıktı desek yeridir.

    İlk sesli sinema yapıldı

    1800'lü yıllarda diyalogsuz sessiz haliyle başlayan sinema 20. yüzyılın başlarında seslendirilmeye başlandı. Charlie Chaplin'in önderliğindeki sessiz sinema akımı, sinemanın gümüş çağı olarak da adlandırılıyor.

    1927'de Al Jolson'un oynadığı The Jazz Singer sinema tarihinin ilk sesli filmi olarak biliniyor. Film büyük ticari başarılar elde etse de sessiz sinema yine de uzunca bir süre devam etti. Ancak yeniliğin eski geleneği götürmesi kaçınılmazdı.

    Tarihin ilk Beatbox şampiyonu

    1938'de yapılan bir yarışmada The Radio Revellers adlı grup ilk kez Beatbox yaparak şampiyon oldu. Ağızdan çıkarılan seslerle müzik aletlerini aratmayan bu farklı yetenek türünde verilen tek destek gitardı. İlk cinsiyet değişimi

    1950'li yıllarda transseksüelizm üzerinde çalışmalar yapan ABD'de her ne kadar bu konu katı görülse de çalışma yapan birkaç insan mevcuttu. Onlardan biri olan Harry Benjamin'di. Ona göre transseksüel olmak suç ya da başka bir şey değil oldukça doğal bir durumdu.

    Ancak kimse Benjamin gibi düşünmüyor, transseksüel insanların psikopat eylemler yapacağını düşünerek onlara birçok şiddet ve işkence uygulanıyordu. Bunu halktan çok hastaneler ve dini kurumlar destekliyordu. Yine de 1952'de basın, Chrisitine Jongensen isimli bir erkeğin cerrahi yolla kadın olduğu haberini yazdı. Evet bu tarihteki ilk resmi cinsiyet değişimi olarak tarihe geçmişti.

    Çocuk Felci aşısı geliştirildi

    1950'lerde sadece ABD'de 57 bin çocuk felci vakası yaşandı. Bu yüzden kolları sıvayan Jonas Salk, 1954 ve 55 yılları arasında çocuk felcine karşı kesin etki gösteren bir aşı geliştirdi. Salk bu aşının patenti alıp satarak büyük paralar kazanmak yerine aşıyı ülkesine bağışladı ve binlerce insanın hayatınnın kurtarılması sağlandı. İlk defa rüzgardan enerji üretilmeye başlandı

    Dünya'da gittikçe azalan fosil ve kömür gibi yakıtların ardından dünya yeni bir arayışa girdi. Nükleer enerji birçok ülke tarafından kullanılmak isteniyordu ancak gerek masraflı olması gerekse tehlikeli olması sadece birkaç ülke tarafından kullanılmasını sağlıyordu. Bu yüzden dünya yeni arayışlara geçti ve 1970'de yenilenebilir enerji olan rüzgardan enerji üretmeyi başardı.

    Apple sahnede

    Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne ilk Apple bilgisayarı olan "Apple I" 1976'da tanıttı. Apple'ın ilk cihazı devre kartlarının birleşimi, monitör ve klavyeden oluşuyordu. Piyasaya çıkan ilk bilgisayarda bir yılda yaklaşık 666.666 dolarlık gelir sağladı.

    Bugün Apple teknoloji anlamında dünyanın önde gelen firmalarından birisi olarak popülerliğini koruyor. Voyager 1 - Voyager 2 uzaya gönderildi

    Yıldızlar ve güneş sistemini keşfetmek adına Voyager 1 ve Voyager 2 uyduları uzayın derinliklerine gönderildi. Uzay ve güneş sistemi hakkındaki birçok bilgi bu uydular sayesinde sağlanıldı ve gezegenler hakkında daha tutarlı bilgiler elde edilmeye başlandı. İlk tüp bebek dünyaya geldi

    Dünya'nın ilk tüp bebeği Lesley ve John Borwn'ın minicik kızları olan Louise Brown 1978'de sağlıklı şekilde dünyaya geldi. Şimdilerde 30'lu yaşlarının keyfini çıkaran dünyanın ilk tüp bebeği bilim ve dünya gelişimi açısından yapılmış devrimin ilk örneğiydi.

    1958'den beri tüp bebek alanında çalışmalar yapan ve onlarca embriyo denemesinin ardından sonunda başarıya ulaşan Bob Edwards'ı da unutmamak gerek.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler