KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2017 yılının başından bu yana İnternette aranan kelimeler aklımızdan geçenlere ışık tutuyor!

    İnternet en mahrem meraklarımızdan, en heyecanlı anlarımıza kadar pek çok duyguya şahitlik ediyor. Hal böyle olunca, bu şahitliğin arama sonuçlarına yansımaması imkansız!

    Türkiye en çok o şarkıyı dinlemek istedi!

    Çağatay Akman’ın seslendirdiği “Gece Gölgenin Rahatına Bak” isimli şarkı arama sonuçlarında birinci sırada yer alarak eğlence kategorisine damga vurdu. Milyonların dinlediği şarkının ardından İçerde dizisi geldi. İçerde dizisinden sonra “Survivor” ve “TV8 Canlı” kelimeleri geliyor. Şu ana kadar Türk halkı ne müzikten, ne de sevdiği programlardan vazgeçmiyor.

    Konu sağlık olunca İnterneti seviyoruz

    Türk halkı konu sağlık olunca İnternette arama yapmayı seviyor. Bu alanda en çok aranan kelime "Hastane" oldu. Hastane kelimesinden sonra ilk beşi alan diğer kelimeler kalp, bebek, gebelik, ağrı oldu. Bebek ve gebelik kelimelerindeki bu yükselişler aramıza katılacak yeni canların habercisi gibi.

    İstanbul’dan vazgeçilmiyor…

    Kalabalığına, trafiğine ve sıcağına rağmen İstanbul seyahat kategorisindeki birinciliği kimselere bırakmıyor. Bu yönüyle İstanbul ülke içindeki seyahatlerin bir numaralı adresi diyebiliriz. İstanbul’un ardından uçak bileti, THY ve bilet kelimeleri geliyor. Sonuçlardan anladığımız kadarıyla, Türk halkı leyleği havada görmüşçesine geziyor!

    Tatili sevdiğimiz zaten sır değil!

    Uzun bayram tatilleri kadar neşemizi yerine getiren pek az şey var. Yaklaşan Kurban Bayramı’nın heyecanı kendini şimdiden göstermeye başladı. “Kurban Bayramı 2017” ve “En Uygun Uçak Bileti” aramaları Türk halkının tatili boş geçmeyeceğinin kanıtı niteliğinde. Peki bu bayramda nereye uçuyoruz?

    Ligin heyecanı İnternete de yansıdı

    “Lig” kelimesi spor alanında en çok aranan kelime olurken, onu sırasıyla Beşiktaş, Fenarbahçe, Galatasaray ve spor kelimeleri izledi. Türklerin futbola olan düşkünlükleri sadece ligle sınırlı kalmadı. “Beşiktaş-Lyon”, “Beşiktaş Lyon maçı”, “Fenerbahçe Krasnodar maçı hangi kanalda?”, “Fenerbahçe Krasnodar”, “Barcelona Psg” gibi kelime gruplarındaki artış, Avrupa’daki heyecanı sonuna kadar yaşadığımızı gösteriyor.

    Aklımız tam anlamıyla havalarda!

    Haber kategorisine bakınca “Hava” kelimesinin birinciliği aldığını görüyoruz. “Hava” kelimesini yine onunla bağlantılı “Hava durumu” takip ederken üçüncülük “Haber” kelimesine gidiyor. Ne giysek bilemediğimiz günlerden geçtiğimiz düşünülürse, bu sonuçlar hiç de şaşırtıcı değil. Geride bıraktığımız referandum heyecanı da kendini sonuçlarda göstermiş durumda. “YSK seçmen sorgulama”, “Referandum anketi”, “YSK seçmen sorgulama 2017” gibi kelime grupları da oldukça fazla aranmış.

    Erkeklerin pabucu dama atılıyor!

    Görsel kategorisinde yapılan aramalarda birinciliği Facebook alıyor. Facebook görsellerini seven Türk halkının ikinci tercihi ise, “Kız” kelimesi oluyor ve onu “Bebek” kelimesi takip ediyor. Kız çocuklarına olan bu düşkünlük, erkek çocuk sevgisiyle bilinen halkımızın tercihlerindeki bir değişikliğe mi işaret ediyor?

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler