KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2019 yılında estetik alanında hangi yenilikler var?

    Tutkulu bir estetik takipçisi olsanız da olmasanız da estetik endüstrisinin sunduğu  harika olanakları izlemek herkes için merak uyandırıcı oluyor.

    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, 2019‘un güzellik alanındaki yenilikleri hakkında oldukça faydalı açıklamalarda bulundu.Estetik uygulamalar alanında durmaksızın gelişen bilimsel araştırmalar, teknolojideki hızlı ilerlemeyle gelen yeni yöntemler ve estetik alanındaki yeni eğilimler ve gelişmelerle güzellik endüstrisi yenilenerek zenginleşiyor ve baş döndürücü artan taleplere hızla yetişmeye çalışıyor.

    Elbette ki yeniliklerle ilgili bütün bu yoğunluk arasında bazı gelişmeler diğerlerinden daha önemli. Gelin 2019‘da güzellik alanındaki önemli gelişmeleri ve yenilikleri birlikte gözden geçirelim.

    CERRAHİ PLANLAMALARDA 3D CANLANDIRMA YÖNTEMİ

    Tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2019’da da cerrahi planlamalara büyük katkı sağlayan 3D canlandırma yönteminin popülaritesi artarak sürecek. 2019‘da 3D canlandırma yardımıyla yapılan planlamalar 4D teknolojisi ile bir üst seviyeye taşınacak.

    Bu teknoloji hastalara, gerek büyük cerrahi uygulamalarda, gerekse örneğin dolgu uygulamaları gibi iğneyle yapılacak her türlü müdahalede uygulama öncesinde estetik prosedürlerin sonuçlarının planlanması konusunda yardımcı olacak.

    YÜZ HARİTALAMA

    Örneğin; ‘yüz haritalama’ yöntemiyle yapılacak canlandırma, kişiye uygulanacak estetik prosedür sonrası yüzünün neye benzeyeceğini önceden görebilme imkanı verecek.En yaygın estetik uygulamalardan biri olan botoks konusunda 2019 yılının vaat ettiği gelişme daha az dozda daha uzun etki sağlayacak şekilde yeni tipte botox moleküllerinin kullanıma girmesi.

    Yeni yılda burun estetiğinde kullanılan burun şekillendirme yöntemlerinde ultrasonik enerjinin kullanıldığı bir probla uygulanan ultrasonik yöntemler daha da yaygınlaşacak. Bu yöntemlerle cerrahlar artık çok daha az kıkırdak ve yumuşak doku hasarı yaratarak burun şekillendirme yapabilecekler.

    DUDAKLARDA DAHA DOĞAL GÖRÜNÜM

    Ultrasonik yöntemler bu sayede ameliyat sonrası çok daha hızlı bir iyileşme süreci ve kısa zamanda günlük yaşama dönüş vaat ediyor. 2019 dudak estetiğine de yepyeni bir yaklaşım ekleyerek daha doğal görünümde daha dolgun dudaklar sunuyor.

    Dudak kaldırma (lip-lift) yöntemiyle, burun-dudak üstü arasındaki filtrum olarak adlandırılan bölgeyi şekillendiren teknikler dudak sınırlarını yükselterek daha doğal bir dudak estetiği imkanı sağlayacak, üstelik geçici değil kalıcı sonuçlarla.

    Dolguların en fazla yüz bölgesindeki geleneksel kullanımının yanında, yüzde ve vücuttaki küçük ama can sıkıcı şekil bozukluklarının bir tür “mikro-optimizasyon“ yoluyla uygun yere küçük müdahale prensibi ile düzeltilmesi de bu yıl daha da yaygınlaşması beklenen yöntemlerden.

    LAZER UYGULAMALARI

    Lazer uygulamaları ise adeta sürpriz bir yenilikle karşımıza çıkıyor 2019 yılında. Kişinin kalp atımlarıyla uyumlu bir şekilde çalışan daha düşük enerjili lazerler, lazer uygulamalarına yepyeni bir boyut getirecek. Buradaki ana fikir kalp atımı sırasında hücrelerin daha geçirgen ve alıcı olması, bu yüzden atım takibi yapan bir aparat sayesinde laser akımı kalp atımından hemen önce yapılacak.

    Böylece hücrelerin laser uygulamasından yararlanma etkisi artırılacağı gibi, uygulanan cilt yenileyici ve onarıcı ürünlerin de ciltte daha derine nüfuz etmesi sağlanacak. Estetik alanında günlük hayata hızlı dönüş, kısa ve konforlu bir iyileşme süresi vaat eden gelişmeler, her geçen yıl olduğu gibi bu yıl da daha geniş kitleler için kapsayıcı bir trend sunuyor. Estetiğe gönülsüz olan ve yoğun yaşam temposu içinde iyileşme sürecine ayıracak zamanı olmayan kişiler dahi bu gelişmeler sayesinde estetik uygulamalara başvuruyor.

    YENİLİKLER ERKEKLERİN DE İLGİSİNİ ÇEKECEK

    Hem ameliyatlı hem de ameliyatsız estetik uygulamalarının geniş kitleler açısından giderek daha kapsayıcı olmasının en dikkat çekici yönlerinden biri de, erkeklerin de her geçen yıl daha fazla estetik uygulamalara yönelmesi.

    2019 yılı geçmiş yıllarda olduğu gibi, hem kadın hem de erkekler açısından estetik alanındaki cazip ve kolaylaştırıcı gelişmelerle birlikte, estetik uygulamalarda artan talebi de beraberinde getirecek gibi görünüyor.

    Prof. Dr. Şükrü Yazar
    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

    www.drsukruyazar.com
    Instagram: @drsukruyazar
    Facebook: @drsukruyazar
    YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler