HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesi ve Etnospor Konfederasyonu işbirliğinde, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen programda, down sendromlu çocuklar gönüllerince eğlendi.

Burhan Felek Köşkü Tebessüm Kahvesi'ndeki gösterilerle davetlileri coşturan çocuklar, kurulan otağlarda Türk tarihinin eski oyunlarından mas güreşi ile ok atışı oyunlarını da sergiledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2 yıldır sürdürülen etkinlikler kapsamında ortaya çıkan tablonun kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel olduğunu söyledi.

Down sendromlu yakını bulunan ailelerin buluşarak nelerin üstesinden geldiğini tüm dünyaya gösterdiklerini belirten Türkmen, "Amacımız, çocuklarımızın kaynaşmasını sağlamak ve down sendromunun hayatımızda bir engel olmayacağını, down sendromu olan çocuklarımızın elinden tutulunca neleri başaracaklarını herkese göstermekti. Bugün gelinen noktaya bakınca bunu başardığımızı görmek mutlu ediyor bizi. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve ailelere teşekkür ederim." dedi.

Programda ayrıca sahneye çıkan down sendromlu çocukların yer aldığı mehter takımının gösterisi, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler