KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    38 çocuğuna tek başına bakan kadın hayat hikayesiyle şaşkına çeviriyor

    Birçoğumuz 1 ya da 2 çocukla nasıl başa çıkacağımızı bilmezken, 38 çocuğa bakabilmeyi aklımızın ucundan bile geçirmeyiz herhalde. Tuhaf gelebilir ama Uganda'nın Kambimbiri köyünde yaşayan 37 yaşındaki Mariam Nabatanzi 28'i erkek 10'u kız olmak üzere 38 çocuğa bakıyor. Nabatanzi toplamda 44 çocuk doğurmasına rağmen 6 çocuğunu kaybetmiş. Bu kadının inanılmaz olduğunu düşünüyor ve hikayesini sizinle paylaşıyoruz.

    Onun adı Mariam Nabatanzi ve onun hayatı hiç kolay değil. 12 yaşındayken 27 yaşındaki bir adamla evlendirildi. O yaşta evliliğin bile ne olduğunu bile bilmeyen kadın ilk çocuğunu 13 yaşında dünyaya getirdi.

    10

    Bir sonraki yıl ikiz, daha sonra üçüz ve sonraki yıl da dördüzlerini dünyaya getirdi. 6 çocuğunu kaybeden anne Nabatanzi'nin, hayatta olan 10 kız çocuğu ve 28 tane de erkek çocuğu var.

    9

    'İkizlerin annesi' ismiyle bilinen kadının çocuklarının 2'si dışında hepsi ikiz, üçüz ve dördüz olarak doğdu. En büyük çocuğu 23 yaşında, en küçük çocuğu ise birkaç aylık.

    5

    Mariam, son çocuğunu dünyaya getirdiğinde rahmini aldırmayı düşünmüş ancak çok fazla yumurtalık sayısına sahip olduğu için doktorlar yapılacak herhangi bir işlemin sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söylemiş.

    3

    37 yaşındaki kadın bu kadar çocuğa sahip olduğu için pişman değil bunun bir nimet olduğunu söylüyor. Ancak Mariam'ı üzen tek şey çocuklarını babasız büyütmesi. Kocasının bazen aylardır bazen de yıllardır gelmediğini söyleyen kadın, ''Evet eşim yanımızda olmadığı için üzülüyorum ama ben kendimi çocuklarıma adamış bir anneyim. Onlara hayatım boyunca sevgi ve ihtiyaçları olan bakımı sağlamakla yükümlüyüm.

    İlk doğan ikizlerinden biri hemşire diğeri ise kalifiye bir inşaat işçisi olmuş. “Umut ediyorum ki çocuklarımın hepsi okuyacak, çünkü doktor, öğretmen, avukat, vs. olmak için hepsinin içinde büyük bir tutku var. Onların tüm hayallerini gerçekleştirdiklerini görmek istiyorum, benim böyle bir şansım hiç olmamıştı” diyor Mariam.

    6

    Her gün 10 kilo mısır veya mısır ununa, 7 kilo fasulyeye ve 4 kilo şekere ihtiyaç duyuyoruz. Bütün çocuklarımı okutuyorum ve hepsinin güzel hayalleri var ve ben de onların hayallerini gerçekleştirmek için çabalıyorum'' diye konuşuyor.

    4

    Mariam, geçimini zaman zaman tuğla örerek zaman zaman pişirdiği ekmekleri satarak zaman zaman da saç aksesurları satarak sağlıyor. Eski BBC muhabiri Kassım Kayria'ya konuşan Mariam ailelere ve tüm erkeklere seslenerek konuşmasını şöyle sürdürüyor: ''Yaşamak için her gün mücadele içinde olsak bile, asla onları yüz üstü bırakmayacağım ve terk etmeyeceğim'' diyor bu olağanüstü anne. Mariam erkeklere de tavsiyede bulunmayı ihmal etmiyor: ''Sorumluluklarınızı unutmayın, çünkü evlilik çocuklarınızı birlikte büyütmek için kurulmuş bir bağdır.''

    8

    Mariam için hayat çok zor ancak, verdiği savaşı bir gün kazanıp, umarız çocuklarıyla hayal ettiği yaşamı gönlünce yaşar. Bunu hak ettiğine kimsenin şüphesi yok.

    2


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler