KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    38 yıl önce, 38 yıl sonra: Playboy'un modelleri güzelliğin zamansız olduğunu kanıtladı

    Bir defa güzelsen, her zaman güzelsin..

    64 yıllık dergi...

    1953'ten beri yayında, dünyanın açık ara en ünlü erkek dergisi... On yıllar boyunca kadın cinselliğini çarşaf çarşaf sergileyen, dünyanın genel geçer güzellik standartlarına hemen hemen tek elden karar verebilen dergi. İnternetin icadı çıplaklığın kolay ulaşılabilir olmasını sağladıktan sonra sayfalarından çıplaklığı kaldırmaya karar veren; buna rağmen cool'luğunu zerre kaybetmeyen dergi.

    Ve pek tabii on yıllardır yayınladığı her cezbedici kapakla, kapak kızı (kurucusu Hugh Hefner'ın icadı ismiyle Playmate) kavramını dünyanın tüm mecmualarına aşılayan yayın... Playboy.

    "Bir kere Playmate'sen, her zaman Playmate'sin."

    Bu söz derginin kurucusu Hugh Hefner'a ait... Bugünlerde dergiyi Hefner'ın 25 yaşındaki film yapımcısı oğlu Cooper Hefner yönetiyor, ancak 64 yıllık bu mesajda bir nebze olsun bile sapma yok: Kadınlar her yaşta seksidir; güzellik, çekicilik zamansızdır!

    Playboy Dergisi bu mesajı geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir reklam kampanyası ile yeniden hatırlattı. Yıllar içinde ikonikleşmiş Playboy kapakları, yıllar önceki playmate'leri ile yeniden fotoğraflandı, tasarlandı... İlk örneğimiz, bugün 47 yaşında olan Lisa Matthews.

    Lisa Matthews, ilk kez Playmate olduğunda henüz 21 yaşındaydı. 1990 Nisan kapağında yer aldı, ardından 1991 yılının Playmate'i seçildi.

    Kimberley Conrad Hefner, 1988

    Böyle bir derginin Türkiye'de yayınlanabilmesi pek olası sayılmaz elbette; dergi sahibinin kapak kızlarından biriyle evlenmesi, hanımefendinin bu esnada Playboy modelliğine devam etmesi ise kelimenin tam anlamıyla imkansız! :)

    Gel gelelim Kimberley Conrad için hikaye tam olarak bu şekilde gelişmiş... 1989'da yılın Playmate'i seçilen Kimberley Conrad aynı yıl Hugh Hefner ile evlendi ve 2010'a kadar evinin kadını (?) oldu. Hattâ yukarıda adından söz ettiğimiz Cooper Hefner'ın annesi de bu hanımefendi...

    Kimberley Conrad, 2017

    Hikayenin ilginçliğini bir yana bırakalım, mesaja odaklanalım: Aradan geçen 29 yıla rağmen, Kimberley Conrad gerçekten de halâ muhteşem...

    Charlotte Kemp, 1982

    1982 Aralık Playmate'i idi Charlotte Kemp. Oda arkadaşının ısrarlarıyla Playboy seçmelerine katılmış, kapak kızı seçilmiş.

    Charlotte Kemp, 2017

    Playmate'liği ömrü boyunca bırakmayan bir başka güzel daha...

    Monique St. Pierre, 1979

    Daha da geriye gidiyor, bu Alman hanımefendi ile karşılaşıyoruz...

    Monique St. Pierre, 2017

    Bugün 64 yaşında Monique St. Pierre... 38 yıl geçmiş, halâ güzel, halâ zarif.

    Renee Tenison, 1990

    Gitar şekilli küpesi ve mükemmel biçimli yüz ifadesinin yanı sıra bir özelliği daha vardı Renee Tenison'ın. Hanımefendi 1990 yılında Playmate seçilen ilk siyahi model olmuştu! Ve Naomi Campbell ve Christy Turlington gibi süpermodellerin önü belki de bu poz sayesinde açılmıştı...

    Renee Tenison, 2017

    ''Kadınların bir kısmı bu pozuma tepki göstermiş, kadını nesnelleştirdiğimi söylemişlerdi. Ama eğer özgür iradeye inanıyorsak, ben de çıplak poz vermek istiyorsam verebilmeliyim. Ben bunu sanat olarak görüyorum, tabii herkes öyle görmüyordu...''

    Renee Tenison'ın bu kapakla ilgili anıları da bu şekilde.


    Kaynaklar: Independent.co.uk, Playboy.com, Imdb.com

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler