KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    4 Adımda Bebek Beslenmesinin Önemi

    Hamilelikle başlayan ve 3 yaşın sonuna kadar devam eden süreç, çocuk gelişiminde büyük bir öneme sahip. Anne adaylarının bilinçli bir şekilde besinlerini alması gerekir. Doğum sonrası bebek için uzmanların onayladığı tavsiye ise Dünya Sağlık Örgütü’ne ait. Bu görüşe göre bebeğe ilk 6 ay yalnızca anne sütü verilmeli. İki yaşına gelene kadar ise ek besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmelidir.

    Fiziksel Gelişim

    Bebekler çok hızlı bir şekilde büyürler. Hücreleri sürekli olarak yenilenir, artar ve ilk 1 yılda doğum kilolarını üçe katlayarak aylık olarak ortalama 2 cm. uzarlar. Bu süreçte onların beslenmesindeki tercihleriniz, hayat boyu sağlıklı bir bedene sahip olmaları için büyük rol oynayacaktır. Eğer emzirmenize mani olacak bir durum yoksa ilk 6 ay sadece anne sütüyle bebeğinizi besleyerek fiziksel gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

    Zihinsel Gelişim

    Bebeklerin 2 yaşına kadar beyinlerinin büyüklüğü 3’e katlanır ve 3 yaşından önce yaklaşık 900 kelime öğrenmiş olurlar. Bu rakamlar şaşırtıcı görünse de gerçek. Dinledikleri kitapları, öyküleri, şarkıları ve anlattıklarınızın büyük bir kısmını aslında anlıyorlardır. Bu nedenle bebeğinizin zihinsel gelişimi için yaşına uygun doğru bir beslenme modeliniz olmalı. Gıdalarını uygun şekilde seçerek onların zihinsel kapasitelerini artırmanız mümkün.

    Bağışıklık

    Vücudumuzun direnç sistemini ayağa kaldırmak anlamına gelen bağışıklık, sağlıklı beslenme, spor ve temiz hava ile daha güçlü hale gelir. Çocuklarda görülebilecek olan mevsim geçişi rahatsızlıklarını aşmak ya da hafif atlatmak için de bağışıklık sistemini güçlendirmeli ve daha ilk günlerden itibaren bunun alt yapısını hazırlamalısınız. Birçok enfeksiyon ve alerjiye karşı bağışıklık kazanmak, sağlıklı beslenme ile doğrudan ilgilidir. Bunun için emzirmeden ek gıdaya uzanan süreci fazlasıyla önemsemelisiniz.

    Sağlıklı Bir Beden

    Bebeğin dünyaya geldikten sonra ilk aylarındaki beslenme, aşırı kilo alımını ve obeziteyi engellemek için önem taşır. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığına yol açan obeziteyi önlemek için özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü, ilk 1 yıl ise anne sütüyle birlikte ek gıdalarla bebeğinizi beslemelisiniz. Bu beslenme bebeklerin ileride %25 obez olma ihtimalini azaltır.
    İlk 6 aydan sonra bebeğinizin hayatına giren tamamlayıcı besinler konusunda tercihinizi iyi yapmalısınız.

    Unutmayın, sağlıklı nesillerin yetişmesinde en önemli rol size düşüyor.

    Organik tarım meyvelerinden hazırlanan Hero Baby Organik kavanoz mamaları, bebekler için özel olarak katkısız ve şeker ilavesizdir. Hero Baby’e güvenin, bebeğinizi sağlıkla besleyin.

    HB_OrganikKavanoz640x640

    Bebeklerin beslenme ve gelişim ihtiyaçları düşünülerek geliştirilmiş Hero Baby ile tanışmak için tıklayın.

    .


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler