YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    40 yaşından sonra uzak durmanız gereken yiyecek ve içecekler

    40'lı yaşlardan itibaren vücudun enerji ihtiyacı daha azdır ve bu sebeple beslenme planı ona göre ayarlanmalıdır. Buna dikkat edilmediği sürece meme kanseri, kalp damar rahatsızlıkları, kemik erimesi, stres, depresyon gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Sağlıklı bir hayat geçirmek ve bu olası ihtimalleri göz önünden kaldırmak istiyorsanız beslenme listenizden çıkarmanız gereken bazı yiyecek ve içecekler mevcut.

    40 yaşından sonra yavaşlayan metabolizma ve sekteye uğrayan bağışıklık sistemi, ne yazık ki birtakım sağlık problemlerine neden olabiliyor. Eğer siz de sağlıklı bir yolda ilerlemek istiyorsanız bunun için bazı önlemler almak durumundasınız. Evet, bu önlemlerin birçoğu beslenmenizle ilgili...

    Alkol

    bita

    Alkollü içecekler, çoğu içeceklerden daha fazla şeker içerir. Aynı zamanda alkollü içecekler vücuttaki A vitaminini emer. A vitamini ise hücre yenilenmesi için oldukça önemli olan bir antioksidandır. Dolayısıyla alkolden uzak durmak sağlığınız için attığınız önemli adımlardan bir tanesidir.

    Kızarmış yemekler

    kızarma

    Kızarmış etler, kızarmış sebzeler, ya da kızarmış ekmek... Bu şekilde pişirilen yiyecekler atardamarların tıkanmasına neden olan yağlarla doludur. Kızarmış yiyecekler kalp hastalığına neden olabilirken diyabet riskini de artırır. Sağlıklı besinleri kızartmak durumu ne yazık ki masumlaştırmıyor. Üstelik sağlıklı gıdalar kızartıldığında besin değerlerini kaybeder. Besinlerden en iyi şekilde faydalanmak için onları haşlayarak ya da buğulama yöntemiyle pişirebilirsiniz.

    Beyaz undan hazırlanan yiyecekler

    ekmek

    Beyaz ekmek, makarna gibi unla hazırlanan yiyeceklerin vücuttaki iltihabı yükseltme etkisi vardır. Journal of Nutrition tarafından yürütülen araştırmaya göre, bu iltihap kalp ve damar hastalığının patogenezinde ve tip 2 diyabetde rol oynayabilir. Beyaz un yerine tam tahıllı unlu mamülleri tüketmeye özen gösterin.

    Şekerli çörekler

    çörek

    Şekerli yiyecekler sağlığımız için her dönem sıkıntılı olsa da özellikle bu yaşlardan itibaren hayatınızdan tamamiyle çıkarmaya özen gösterin. Bu tarz besinler hızlı bir şekilde enerji verse de fazla tüketimi kiloya ve vücutta yağlanmaya neden olur. Aynı zamanda şekerli yiyecekler kan şekerini aniden yükseltir ve bir anda düşürür. Bu da açlık hissetmenize neden olup daha fazla yemek yemeye teşvik eder. Bahsettiğimiz bu durum şekerli ve gazlı içecekler için de geçerlidir.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler