Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    “420”nin Kökenleri Nereye Dayanıyor?

    Bir marihuana tutkunu olun ya da olmayın, muhtemelen Pazartesi gününün onlar için gayrı resmi bir tatil olduğunu biliyorsunuzdur. 20 Nisan – 4/20 (abd tarih yazımında ay önce geliyor) – marihuana severlerin, ülkede marihuananın yasal olup olmamasına göre, dünya çapında küçük ya da büyük gruplar halinde bir araya geldikleri bir gün.

    Peki, ama neden 420 kodu kullanılıyor? Neden bu sayıların seçildiğiyle ilgili birçok teori var ama çoğu yanlış. 420’nin, polislerin cinnet için kullandığı bir kod veya belki de esrar kullanımına ait bir ceza kodu olduğunu duymuş olabilirsiniz. Bunların ikisi de yanlış. Kaliforniya Senatosu’nun 420 nolu ilanında tıbbi esrar kullanımına işaret ediliyor. Ancak sadece ilanın kodu bu şekilde verilmiş, başka bir anlamı yok.

    Söylenene göre bu tabir, bir grup lise öğrencisi tarafından başlatılmış. 1971 yılında San Rafael’deki San Rafael Lisesi’nde bir grup çocuk, okuldan sonra esrar içmek için saat 4.20’de buluşmayı alışkanlık edinmiş. Gün boyunca koridorda birbirlerini gördükleri zaman kullandıkları şifre "420 Louis", yani esrar içmek için "Louis Pasteur heykelinin orda saat 4.20’de buluşalım" demekmiş.

    Bir şekilde bu tabir tutulmuş – ve Grateful Dead’in bunu bir şarkısında kullanması ile birlikte 420 kontrol edilemeyen bir yangın gibi daha büyük kitlelere yayılmış. Sınıflar arasında kullanılan aptalca bir kod olarak başlayan bu şey, bugün esrarkeşler ve bunu yasallaştırmak isteyen aktivistler için dünya çapında bir koda dönüşmüş – bu başarı liseli bir grup uyuşturucu müptelası için kötü sayılmaz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler