KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    45 Yıllık Kariyerinde Dünyada Sahne Aldığı Festivallerle Selda Bağcan

    Elijah Wood, Primavera derken biraz şaşırdık, biraz irkildik ama; mevzu Selda Bağcan olunca hiçbir şey tesadüf değil...

    Bizim jenerasyonumuz onu Elijah Wood ile hatırladı...
    selda
    Tabii iyi bilenlerin günahını da almamak lazım, ama bizim jenerasyonun büyük bölümü onun ne kadar önemli bir sanatçı olduğunu Frodo Baggins sayesinde öğrendi. Yüzüklerin Efendisi serisinin yıldızı Elijah Wood yabancı basına eski Türk şarkılarına ilgi duyduğunu, bu hanımefendinin de büyük hayranı olduğunu söylediğinde şöyle bir irkilmiştik. Ardından DJ projesi Wooden Wisdom ile Türkiye'ye geldi ve sanatçıdan imzasını kaptı. Artık gurur mu desek, şaşkınlık mı desek... Nihayetinde daha çok şarkısını öğrenmek için arama motorlarına sarıldık, her seferinde 'Bu şarkı onun muymuş!?' hissi geldi içimize oturdu.

    Uluslararası müzik dünyası ise onu Mos Def ile hatırladı, hem de bizden önce!
    everyday-fresh-mos-def
    Aşık Mahsuni Şerif'in türküsünü aslında 1976 yılında yorumlamıştı hanımefendi; 2010 yılında Amerikalı rap yıldızı Mos Def tarafından yeniden keşfedildi. İnce İnce Bir Kar Yağar, Mos Def'in 2010 yılında En İyi Rap Albümü dalında Grammy adayı olan The Ecstatics albümünde, Supermagic şarkısında kullanılmıştı! Dünya basını büyük sanatçımızdan söz edip duruyordu, biz ise henüz Frodo'yu bekliyorduk.

    2015 yılında Dr. Dre tekrar şenlendirdi ortalığı!
    dre-compton-bagcan-selda-album-covers
    Mos Def'in kullandığı İnce İnce Bir Kar Yağar, bu kez Amerikalı efsane rap prodüktörü Dr. Dre'nin dikkatini çekti... 7 Ağustos 2015'te yayınlanan albüm Compton, henüz ilk haftasında 25 milyon defa online dinlendi, yarım milyondan fazla defa satın alındı. Albümün en iyi şarkılarından Issues'da yine Selda Bağcan'ın sesi vardı.

    Sonunda beklenen oldu. Dünyanın en büyük müzik festivallerinden Primavera, 2016 yılında sahnesini bu efsaneye açtı... Selda Bağcan!

    selda-bagcan
    Bir çoğumuzun gündemine yeni girdi Selda Bağcan, ama aslında 45 yıllık bir müzik yolculuğu, mücadele ve uluslararası kariyer var bu hikayede. Selda Bağcan'ın genç müzikseverlerin kalbinde yıllar sonra tekrar yer etmesi, Elijah Wood, Mos Def, Dr. Dre, Primavera... Hiçbiri tesadüf değil!

    İşte Selda Bağcan'ın bugüne kadar yer aldığı uluslararası festivaller;

    Golden Orfeus Festival 1972 (Bulgaristan)
    selda-konser
    Selda Bağcan henüz 24 yaşındaydı. Türküleri bağlama yerine gitarla söylüyordu, sesi muhteşemdi. Bu iki etken, ismini ülke genelinde duyurmasına sebep oldu. Dış İşleri Bakanlığı desteği ile Bulgaristan'da düzenlenen Golden Orfeus Festival'e, ülkemizi temsil etmeye gönderildi.

    WOMAD 1986 (İngiltere)
    selda-konser
    Selda Bağcan 1986 yılında, efsane grup Genesis'in efsane vokalisti, 6 Grammy ödüllü Peter Gabriel'ın desteği ile Bristol'de düzenlenen WOMAD Dünya Dans ve Müzik Festivali'nin davetlisi oldu.

    Rotterdam Festival 1987 (Hollanda)
    selda-festival
    Selda Bağcan, 1971 ile 1980 arasında onlarca 45'lik ve albüm yayınladı, bu plakların satışları milyonlarla ölçülüyordu. Türkülerimiz adlı albüm serisi ile müziğe devam etti. Ne şöhreti, ne de önemi dinmişti.

    Glastonbury Festival 1987 (İngiltere)
    selda-bagcan-festival
    Selda Bağcan'ın 1987'de Rotterdam Sanat Festivali'nden sonraki adresi, 19 Haziran'da Glastonbury Festivali olmuştu! Bu büyük adımdan sonra bir süre İngiltere'yi turladı, sırasıyla Jubilee Gardens Festival, Earls Court Festival ve Capitol Radio Festival'de sahne aldı. 1988 yılını ise Batı Avrupa turnesi ile geçirecekti...

    Acco Festival 1990 (İsrail)
    selda-bagcan-konserleri
    1990'da tam dört defa İsrail'e konsere gitti Selda Bağcan. Acco Festivali kapsamında İsrail'deki Khanel Umdan adlı Osmanlı kalesinde verdiği konser ile hafızalarda yer etti. Hattâ öyle sağlam yer etmiş olmalı ki, Primavera 2016'da Selda Bağcan'ı Boom Pam adlı Tel Aviv'li genç rock grubu ile beraber izledik :)

    Kudüs Festivali 2002 (İsrail)
    selda (1)
    2000 yılında Almanya'da Köln Arena'da sahne aldı sanatçı. Bu konser, aynı anda sahnede 2167 müzisyen olması sebebiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Aynı yıl Antakya'ya konsere giderken geçirdiği trafik kazası, Selda Bağcan'ın konserlere uzun bir süre ara vermesine sebep oldu.

    Londra Olimpiyatları Meltdown Festivali 2012 (İngiltere)
    SELDA-2
    Selda Bağcan, 2012 yılında Londra Olimpiyatları kapsamında düzenlenen Meltdown Festivali'nde, Queen Elizabeth Hall'da sahne aldı; alkışları kabul etti. Meltdown Festivali'nin ilk kez düzenlendiği 1993'ten bu yana David Bowie, Elvis Costello ve Patti Smith gibi efsanelerin küratörlüğünde düzenlendiğini de ekleyelim!

    Her zaman yurt dışında olacak değil ya, yurt içinde de hayranlarını coşturmaya devam ediyor!

    Tabii sadece yurt dışında değil, yurt içinde de hayranlarına müzik ziyafeti sunmaya hız kesmeden devam ediyor Selda Bağcan.
    Online konser serisi olarak düzenlenen Red Bull Canlı Sahne'de rock müzik grubu Boom Pam ile birlikte sahne aldı ve yine izleyenlerine unutulmaz bir gece yaşattı!

    Bu eşsiz Selda Bağcan ve Boom Pam performansını kaçıranlar, tekrarını Red Bull Canlı Sahne adresinden en yüksek görüntü kalitesiyle izleyebilirler.

    Kaynaklar: Wikipedia.org, Hurriyetdailynews.com, Biyografi.info, Avrupagazete.com & Eksisozluk.com

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler