HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 aylıkken ameliyata girdi, sırtı ve kalçası yanık çıktı

İstanbul'da doğum sonrası trigonosefali teşhisi koyulan M.E.Ç., Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi. 8 aylık M.E.Ç. bu ameliyattan sırtı ve kalçasında 3. dereceden yanıkla çıktı. Daha sonra peşpeşe 3 ameliyat olan M.E.Ç. 2 yıl fizik tedaviye gitti. Bunca şey yaşayan Baba Tayfun Ç.'ye doktor "Niye bu kadar büyütüyorsun" dedi. Baba maddi ve manevi tazminat davası açtı.

8 aylıkken ameliyata girdi, sırtı ve kalçası yanık çıktı

İstanbul’da doğumundan 4 ay sonra trigonosefali (alnın üçgen şeklinde çıkıntılı olarak büyümesi) teşhisi konulan M.E.Ç., 8 aylıkken Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde girdiği ameliyattan sırtı ve kalçası 3. derece yanık ile çıktı.

Habertürk gazetesine yaşadıkları süreci anlatan Tayfun Ç., “Oğlum, 2 Mart 2013’te Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldi. Kafasında bir tuhaflık vardı. 4 aylıkken, trigonosefali teşhisi konuldu. Doktorlar ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Çocuk yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için yetişkin yoğun bakım ünitesine aldılar. Emzirmesi için annesini çağırdı- lar. Bebek hıçkı- rarak ağlıyormuş. O an fark etmiş. Hemşirelere, ‘Bu yanık nasıl oldu?’ diye sorduğunda, ‘Yanık değil, korkmayın’ diyerek apar topar dışarı çıkarmışlar. Doktor, ‘Ben ameliyatı yaptığımda olmadı’ dedi. Anestezist doktoruna sordum, cevap vermedi.

"NİYE BU KADAR BÜYÜTÜYORSUN"

Odasındaki erkek bir doktor ise ‘Niye bu kadar büyütüyorsun! Daha önce de oldu’ dedi. Kanım dondu. Anestezist doktor, ‘Oğlunuzu başka hastaneye sevk edelim’ dedi. Kabul etmedim” diye konuştu. Yanığın birinci derece olduğunu söylediler. İtiraz ettim ve üçüncü derece olduğu anlaşıldı” diyen Tayfun Ç. şunları söyledi: “Birkaç gün arayla 3 ameliyata aldılar. Defalarca narkoz verdiler. Damar yolunu açmak için kollarını yara içinde bıraktılar. Aylarca hastanede kaldık. Yanık izleri geçmedi. 2 yıl fizik tedaviye götürdüm. İşimi bırakmak zorunda kaldım. Yaşadığım maddi ve manevi tahribatı anlatmam mümkün değil. Maddi ve manevi tazminat davası açıldı. Tek isteğim adalet yerini bulsun ve artık çocukların canını yakmasınlar.”


En Çok Aranan Haberler