KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    95 yaşına kadar yaşamanın sırrı! İşte ömrü uzatan 10 basit ama etkili tavsiye!

    Stanford Üniversitesi'ndeki bilim adamları, 95 yaşına kadar yaşamamıza yardımcı olabilecek bazı sırları açığa çıkaran bir çalışma yürüttü. Ve ömrü gerçekten uzatabilecek 10 şaşırtıcı şey buldu. İşte basit ama etkili kurallar...

    AYNI DOKTORU ZİYARET EDİN

    1

    Exeter Üniversitesi'ndeki bilim insanları aynı doktoru yıllarca ziyaret etmenin hayatı uzattığını söylüyor. Bu kural sadece pratisyen hekim için değil, bir cerrah, psikiyatrist ve diğer doktorlar için de geçerlidir. Doktorlar hastalarının özelliklerini hatırlayabilir ve bir şeylerin değişip değişmediğini fark edebilirler. Yeni bir doktora başvurursanız, her şeyi en baştan anlatmak durumunda kalabilirsiniz.

    BÜTÇENİZİ PLANLAYIN VE GELECEK İÇİN TASARRUF EDİN

    2

    Finans uzmanları, finansal ve fiziksel sağlık arasında paralellikler çıkarmayı seviyor. Amerikalı araştırmacılara göre de negatif servet şoku yaşayan 50 yaşından büyük kişilerin ölüm riskini önemli ölçüde artırdığını tespit etti.

    Birincisi, stresin kendisi sağlığa katkıda bulunmaz. İkincisi, insanlar para kaybettiğinde, sağlıklarına bakma ve iyi doktorları ziyaret etme fırsatını kaybeder. Bu nedenle uzmanlar, işten ayrılmadan 10 yıl önce emekliliğinize hazırlanmaya başlamanızı önerir. Ayrıca maddi kayıplarla başa çıkmak için duygusal olarak hazırlıklı olmalısınız.

    SAĞLIKLI YAĞLAR TÜKETİN

    3

    American Heart Association’ın Epidemiyoloji ve Önleme’nde sunulan araştırmaya göre, zeytin, avokado, tohumlar ve diğer yağlar gibi tekli doymamış yağlar tüketen kişiler, kardiyovasküler sorunların neden olduğu ölüm riskini% 16 azaltıyor. Ayrıca diyetinize süt ürünleri, yumurta, tavuk, kırmızı et ve balık gibi bazı hayvansal yağlar da eklerseniz, ölüm riskini yaklaşık% 25 oranında azaltırsınız.

    BAĞIRSAKLARINIZ ÖNEMLİ

    4

    McGill Üniversitesi'ndeki bilim adamlarının yürüttüğü çalışmalara göre, uzun ömürlü olmanın sırrı hepimizin bağırsaklarında. İçinde yaşayan faydalı bakteriler hayatımızı uzatır. Probiyotikler, yediğimiz ürünlerin emiliminde iyi bir etkiye sahiptir ve daha faydalı ürünlerin emilimine yardımcı olur.

    RAHAT AYAKKABILAR VE KIYAFETLER GİYİN

    5

    Bize neşe ve rahatlık getiren şeyler, dolaylı olarak hayatımızı uzatır.

    Ayakkabılar faaliyetlerimizi kontrol etmemize yardımcı olur: rahat ayakkabılar giyerek, sağlığımız için önemli olan günde yaklaşık 10 bin adım atma eğiliminde olmalıyız.

    HAREKET EDİN

    6

    Ofiste oturup ya da televizyonun önündeki koltukta yatarak geçirdiğiniz süreyi azaltırsanız, ömrünüzü uzatabilirsiniz. Günde 2 saatten fazla oturmanız veya televizyon karşısında vakit geçirmeniz önerilmez.
    Bu kuralları uygularsanız, yaşamınızı yaklaşık 3 yıl uzatacaksınız.

    HAFTA SONU UYUYUN

    7

    Artık hafta sonları uyuduğunuz için kendinizi suçlamayı bırakabilirsiniz! İsveçli bir bilim adamı Torbjörn Akerstedt, hafta sonları uyumanın bizi sağlık sorunlarından kurtarabileceğini ve hatta erken ölüm riskini azaltabileceğini söylüyor.

    EVİNİZİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN

    8

    Haftada 5 kez 30 dakikalık fiziksel aktivite kardiyovasküler hastalıkların neden olduğu ölüm riskini azaltıyor. Bunun için spor salonuna bile gitmenize gerek yok. Zemini yıkamak veya elektrikli süpürge gibi ev işleri ile biraz zaman geçirmek yeterli olacaktır.

    ÇALIŞIN, ÜRETİN

    9

    Harvardlı bilim adamları, hedefleri belirleyen ve amaçlarına ulaşmak için her şeyi yapan insanların en parlak yaşamlara sahip olduklarından emin. Gençlik zamanlarını boşa harcayan veya kariyer hedefi olamayanların daha önce yaşama veda etmeleri muhtemel görünüyor. 20 yaşındayken hayalini kurduğunuz şeyler, 30 yaşında ilginç ve 40 yaşında ise saçma görünebilir. Bu yüzden tembel olmamak gerçekten çok önemli: Hedefleriniz olamlı ve bu hedefler için koşmalısınız.

    SİZİ ANLAYAN İNSANLARLA DAHA FAZLA KONUŞUN

    10

    Destekleyici, güvenilir arkadaşları ve akrabaları olan insanlar daha uzun yaşıyor. Çok fazla arkadaşınız olmasına gerek yok sadece kaliteli ve sizi anlayan insanlar olması yeterli. İnanılmaz bir kariyer inşa edebilir ve büyük miktarda para kazanabilirsiniz, ancak yanınızda hiç kimseniz yoksa, hayatınız % 100 mutlu değildir.

    EPSOM TUZUYLA YIKANMAK DAHA İYİ BİR SAĞLIK SİSTEMİNE KÖPRÜ OLUŞTURUR

    11

    Vücudunuzdaki zararlı toksinlerden kurtulmak istiyorsanız, bu yönteme bir şans vermelisiniz. Sadece biraz Epsom tuzu ve küvete ihtiyacınız olacak. Epsom tuzu, kimyasal olarak magnezyum sülfat olarak bilinen, kolay ve ucuz bir magnezyum kaynağıdır. Kas ağrısı, mikoz, burkulmalar, morluklar ve iltihaptan muzdarip insanlar için şiddetle tavsiye edilir. Banyo suyuna bir bardak Epsom tuzu ekleyin ve 20-30 dakika bekletin. Ayrıca hoş bir koku ve rahatlamanıza yardımcı olması adına bir damla veya 2 lavanta esansiyel yağı da ekleyebilirsiniz.

    Daha mutlu olmak için hayatında neyi değiştirmeye hazırsın?


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler