HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD’yi ayağa kaldıran fotoğraf! Siyahi çocuğa 'tasma' takıp...

ABD’nin Massachusetts eyaletinde bir ilkokulda ders sırasında çekilmiş olan, 'tasmalı siyah çocuk' fotoğrafı tepki çekti. Fotoğrafın sosyal medyada hızla yayılmasının ardından okul yönetimi konuyla ilgili açıklama yaparak özür diledi.

ABD’yi ayağa kaldıran fotoğraf! Siyahi çocuğa 'tasma' takıp...

ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Bridgewater kentinde bir ilkokulda Amerikalı seyyahların 17. yüzyıldaki yaşamlarının anlatıldığı derste öğretmen ve öğrenciler, o zamanın tematik giysilerini giyerek, fotoğraf çektirdi.

Bu sırada çekilen, iki beyaz çocuğun önlerinde diz çökmüş siyah kız çocuğuna tasma takmış gibi görüntülendiği bir fotoğraf, sosyal medyaya düştü ve ebeveynleri dehşete düşürdü.

​TASMA DEĞİL, BİR ÇEŞİT DİZGİN

Velilerden biri, “Fotoğrafa konunun dışında bakarsanız, ne düşünürsünüz? Bu gerçekten de zannedilen şey ve bu tiksindirici” açıklamalarında bulundu.'

Bunun üzerine tematik dersi organize eden şirket, olayla ilgili resmi bir açıklama yapmak durumunda kaldı ve böylelikle, kıza takılan gerecin tasma değil, 17. yüzyılda çocuklara yürüme öğretilirken kullanılan özel bir dizgin türü olduğu anlaşıldı.

Öte yandan okul müdürü de hiç kimseyi aşağılamayı amaçlamadıklarını belirterek, yaşanan olay için özür diledi.

Velilerden biriyse olayın daha farklı da gelişmiş olabileceğini belirterek, “Birilerinin birilerine zarar vermek istediğini düşünemiyorum, fakat bunu birilerinin düşünmeden yaptığı bir gerçek” ifadelerini kullandı.


En Çok Aranan Haberler