YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Acısı zordur: Aftları iyileştiren 5 ev yapımı çözüm

    Ağız içinde oluşan beyaz yaralar son derece can sıkıcıdır. Genellikle yanakların iç kısmı, dudakların iç kısmı, diş etleri ya da dilde meydana gelebilir. Kendisi küçük olsa da acısının ızdırabı oldukça fazladır. Bu can sıkıcı aftlardan kurtulmak isteyenlere en kolay ve en hızlı çözümleri sunacağız şimdi...

    Hindistan cevizi sütü

    süt

    Malzemeler:

    1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi (taze)
    250 ml su

    Hazırlanışı:
    Rendelenmiş hindistan cevizini su ile karıştırın ve karışımı 30 dakika boyunca dinlendirin. Yarım saatin sonunda sütünüz hazır. Günde 3 kez yaralı bölgeye sürebilirsiniz.

    Karbonat yöntemi

    karbonat

    En klasik yöntemdir. Karbonatın yaralarla savaşan antiseptik özelliği bulunur. Bir çay kaşığı karbonatı az miktar su ile karıştırıp macun kıvamına getirin. İlgili bölgeye karbonat macununu sürün. Günde 2 kez tekrarlayın.

    Gargara yapmayı da deneyebilirsiniz. Bu gargara diş eti, dil veya iç yanaklarda çıkan aftlara iyi gelecektir. Bir bardak suya 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Bu su ile günde 3 defa gargara yapabilirsiniz.

    Papatya çayı

    papatya

    Papatya çiçeğini iyi bir iltihap sökücüdür ve aynı zamanda antiseptik özelliği bulunur. Ağız yaralarından kurtulmanız için güçlü bir yöntemdir.

    Malzemeler:
    Bir yemek kaşığı kuru papatya
    250 ml su

    Hazırlanışı:
    Öncelikle suyu ısıtın. Kaynamaya başladığı an altını kapatın ve içine papatyaları atın. Yaklaşık 5 dakika demlenmesini bekleyin. Çayı içmeden önce ılıdığından emin olun. Sıcak çay yaralı bölgeye daha fazla zarar verecektir.

    Papaya

    papaya

    Aftların yanı sıra diş eti iltihabına da oldukça iyi gelmektedir. Bunun sebebi özellikle de papain gibi zehir etkisini gideren bileşenler içermesidir. İki dilim olgunlaşmış papayayı ezin ve aftlı bölgeye sürüp 15 dakika boyunca bekletin.

    Kişniş suyu

    kişniş

    Papayadan sonra en iyi yöntemlerden biridir. Antiseptik özelliği bulunur, mantar yok edici ve iltihap giderici etkisi vardır. Ağrı giderici etkisi sayesinde o sancılı acı azalabilir.

    Malzemeler:
    15 gram kişniş yaprağı
    500 ml su

    İki malzemeyi de karıştırın. Yarım saat dinlendirdiğiniz kişniş suyu ile gargara yapabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler