YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Adımbaşı açılıyor, önünde kuyruklar bitmiyor: Yeni nesil lokma tatlısı

    İstanbul'un gözde tatlısı haline gelen yeni nesil lokmalara talep o kadar yoğun ki artık adım başı bir lokmacı bulmak mümkün. Bin yıllık lokma tatlısına birkaç yenilik getirildi ve tekrardan popüler bir hal aldı. İşte güncellenen haliyle lokma tatlısının detayları!

    İzmir'le özdeşleşen lokma, genelde 'adettendir' denilerek mevlit, kandil ya da sünnet düğünü gibi özel günlerde 'dökülür' ve sonrasında halka dağıtılır. Lokma ritüeli bir tatlıdan çok ötedir. Paylaşmayı, birliği ve duyarlılığı temsil eder. Şimdilerde ise bin yıllık geleneğimiz olan lokma tatlısı 2019'da şekil ve tat değiştirerek kendisini güncelledi. Ortaya ise yeni nesil lokma tatlısı çıktı.

    lokma

    Şerbetli bir şekilde hazırlanan lokma tatlısı, şimdilerde içi dolgulu şekilde hazırlanıyor. İç malzemesi bal veya çikolata olabiliyor. İç dolgusunun yanı sıra dışı da çeşitli soslarla kaplanıyor. Beyaz, sütlü, bitter çikolata ya da karamelle kaplanan lokmaların üzerlerine fındık, fıstık, ceviz, pekmez gibi ürünler dökülebiliyor. Onlarca lokmacı dükkanında elbette çok daha farklı ve çeşitlilerini bulmanız mümkün. Öyle ki kimi dükkanlarda 40'tan fazla kombinasyon bulunabiliyor.

    Yeni nesil lokmayı tadanlardan sadece iyi yorumlar gelmiyor. Oldukça ağır bir tadı olduğunu ve 'gereksiz' bulduklarını söyleyenler de var.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler