YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ağzımızın tadını biliyoruz! 2018'de en çok aranan 7 tarifi

    Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yükselen arama trendleri içeren listesini açıkladı. 2018 lezzet trendleri arasında ilk 3 sırayı yöresel yemekler aldı. 2018'e veda etmemize sayılı günler kala son kez tariflerin en güzelleri verelim istedik. Peki bu yıl sizin trend yemeğiniz neydi? Haydi, bize yorum olarak yazın :)

    1. Ziron (silor)

    siron
    Doğu Karadeniz mutfağının enfes lezzetlerindendir. Artvin'de sıklıkla yapılan silor, bölgeye dağılmıştır ve lehçe farklılıklarıyla isim olarak başka şekilde anılır; sinor, silor, ziron gibi... Yapımı son derece kolaydır. Zahmet gerektirmeyen tarif oldukça iddialı bir lezzete de sahiptir. Biz iki çeşit silor yaptık. Bakalım siz hangisini seçeceksiniz. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

    2. Mıhlama

    muhlama

    2018'de Karadeniz mutfağı oldukça popülermiş anlaşılan :) Karadeniz'in eşsiz lezzeti olan mıhlama yaparken Trabzon'a has olan çeçil ve kolot peynirili kullanılır. Trabzon usulü, Rize usulü ve Iğdır usulü olarak farklı mıhlama tarifi vardır. Yöreye göre farklılık gösterse de lezzet hep aynıdır, şahane! Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

    3. Tiramisu

    tiramisu
    Kış günlerinde sıcak bir kahve eşliğinde küçük bir kaçamak yapmak için hazırlayabileceğiniz tiramisu lezzetli olduğu kadar da pratik. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

    4. Pizza

    pizzaaa

    Listenin dördüncü sırasında pizza bulunuyor. Karadeniz ile başlayan lezzet şöleni İtalya'ya kadar ulaştı :) Biz de sizlerle en güzel, anne eli değmiş pizza tarifini vereceğiz. Detayları görmek için tıklayın.

    5. Brüksel lahanası

    soya
    Açıkcası listeye beşinci sıradan giren brüksel lahanası bizi şaşırtmadı değil. Minik sebzenin dev lezzete dönüştüğü tariflerimizi sizlerle bol bol paylaşmaya devam edeceğiz. Onlardan bir tanesini hemen şuraya bırakıyoruz, tık tık!

    6. Elma sirkesi

    elma sirkesi

    Yıl boyunca şifasından bolca bahsettik elma sirkesinin. Faydalarının yanı sıra nasıl yapılacağını da paylaştık sizlerle. Doğal şifa kaynağı olan elma sirkesi trendler arasında altıncı sırada. Elma sirkesini evde yapmak isteyenler için bir kez daha tarifini paylaşıyoruz. Detaylar için tıklayın.

    7 . Vişne reçeli

    iStock-480088620

    Listenin sonunda ise kahvaltı sofrasına her fırsatta konan ama kimse dokunmadan tekrar yerine kaldırılan o yiyecek giriyor: Vişne reçeli! :) Biz de çok şaşkınız sevgili okur, nasıl olurda kahvaltıda beklenen değeri görmeyen reçel en çok arananlar arasına girer? Çözemedik vallahi :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler