SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Ağaoğlu: Cardiff City Emiliano Sala'dan önce Yusuf Yazıcı'ya teklif yaptı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, çok konuşulacak bir itirafta bulundu. Ahmet Ağaoğlu, Premier Lig ekibi Cardiff City'nin Emiliano Sala'dan önce Yusuf Yazıcı için kendilerine teklif yaptığını açıkladı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldığı canlı yayında, takımın genç yıldızı Yusuf Yazıcı'ya gelen flaş transfer teklifini açıkladı.

TRTSpor'da canlı yayına katılan Ağaoğlu, flaş bir transfer açıklamasında bulundu. Ağaoğlu, İngiliz ekibi Cardiff'in Emiliano Sala'dan önce Yusuf Yazıcı için Trabzonspor'a teklifte bulunduğunu açıkladı.

Abdülkadir ile Yusuf Yazıcı’ya teklifler olduğunu belirten Trabzonspor başkanı, son teklif Antalya’dayken geldi. Premier Lig kulübünden geldi. Enteresan hikaye. Cardiff istedi. Biz sezon sonuna kadar gönderemeyeceğimizi söyledik. Sezon bittikten sonra hazirandan sonra görüşürüz deyince, hayatını kaybeden Sala’ya yöneldiler. Enterasan bir hikaye" dedi.

"BU ÇOCUKLAR KOLAY MI YETİŞİYOR?"

Galatasaray karşılaşmasına da değinen Ağaoğlu, 4 maç içinde iki defa insanın başına taş düşerse bunu tesadüfle açıklayamazsınız diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Israrla söylediğim bir şey var. Fatih hoca dün mesela basın toplantısında, benim bir hedefim var, programım var ben bu hedefe ve programa böyle bir oyuncu kadrosuyla hazırlanıyorum. Bu tasarruftur. Bunu eleştiremezsiniz. Trabzonspor kulübünün politikası var. Kulüp, ruhunu benimsemiş takım ruhunu benimsemiş, takım için mücadele eden tecrübeli yerli veya yabancı oyuncularla Trabzonspor kendi alt yapısından yetiştirdiği başarılı olacaklarına inandığı genç oyuncuları bir bütün haline getirip, yola buradan çıkıyor. Bu da kulüp politikası bunu da kimse eleştiremez. Hedefinize gidersiniz, yakalarsınız veya yakalayamazsınız o zaman sizin bu politikanız eleştirilebilir. Bu politika başarılı bir şekilde yürüyorsa, Galatasaray açısından yürüyor, Başakşehir’in ensesine yapışmış durumda. Bizim açımızdan Başakşehir maçında hakem kararları ve VAR kararları, Galatasaray maçında hakem kararları ve VAR kararlarına rağmen biz hala bu mücadeleye bu şekilde devam ediyoruz. Çok kırılgandır bu yaş gurubu.. Bir olur, iki olur, 3 olur.. Allah korusun bunlar ardı ardına gelmeye başladığı zaman ki ben bunu yaşadım. Aynı şekilde hakem hatalarıyla saha kapamalarla, biz Trabzon’dan bir çıktık, 2 ay sonra döndük... Burası çok kırılgan. Bu çocuklar kolay mı yetişiyor? Ekonomisi batmış, kadro maliyeti 37 milyon euro olan, şampiyonluk için yola çıkmış ama 6 senedir UEFA kupasına katılmamış bir kulübü teslim alıyorsunuz. Bir taraftan bunlarla mücadele ederken radikal bir değişikliğe gidiyorsunuz."

"İZAH ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Bunlar normal şeyler değil. İkinci yarının ilk maçında Başakşehir maçında da yaşadık. Var sistemi olmasaydı görmedi hakem hatası diyebilirdik. Bu adam orada ne seyretti. Biz penaltıyı kim atacak diye beklerken arkadaş korneri gösterdi. Bunu hiçbir şekilde izah etmek mümkün değil. Bugün Süper Lig'de puan sıralamasına baktığınızda tüm maçların zorluk derecesi aynı. Bu şunu gösteriyor; Türk futbolu ileri gitme yönünde ivme kazanmak üzere. Son sıradaki takım üst sıradakilerden puan alabiliyor.

Fenerbahçe maçından beri 5 altyapı futbolcusuyla sahada Trabzonspor. Bu oyunculara verilen emek var. Anaları babaları bu çocukları bize emanet ediyor.Türk futbolu kiminle gelişecek. Antrenör değil futbolcun yok. Nasıl yetişecek bu çocuklar. Forma verip sahaya çıkarıyorsunuz, elinde düdükle sahaya çıkan kişi o çocuğun her şeyinden sorumludur. Bir pozisyona ısrarla bakmasına rağmen o penaltıyı veremiyorsa, iki kırmızı kartı veremiyorsa burada bir yanlış vardır. Ben bu kadar net bir şeyin hata olduğunu inanmıyorum.

"ADİL YÖNETMEK ZORUNDASINIZ"

Bu maçta farklı bir karar çıkıyor diğer maçta farklı bir karar çıkıyor. Hangi çifte standart 4,5… Bütün bir ülke seyredecek seni çağıracaklar seyredeceksin ve bir şey yok diyeceksin. Bu işi kutuplaştırmaya doğru yönlendirme eğilimi var. Ben Galalatasaray'ı tebrik ettim. İlk 20 dakika çok iyi baskı kurdular. Son vuruşlarda daha iyi olsalardı skor belki daha farklı da olabilirdi. Neticede biz de Akyazı'da 4-0 kazandık. Ama bu mücadeleyi adil yönetmek zorundasınız.

Emperyalist kurşunlarla Trabzon Lisesi'ndeki öğrenciler şehit oldu 2 yıl mezun vermedi. İsteyen tepki gösterebilir. Bugün de Trabzon Lisesi'nin öğrencileri sahada katledildi. Bu neden zorunuza gidiyor? Ben o emperyalist güçlerle hakemi bağdaştırdım. Bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok.

"BURADA BİR YANLIŞ VARDIR"

Fenerbahçe maçından beri 5 altyapı futbolcusuyla sahada Trabzonspor. Bu oyunculara verilen emek var. Anaları babaları bu çocukları bize emanet ediyor.Türk futbolu kiminle gelişecek? Antrenör değil futbolcun yok. Nasıl yetişecek bu çocuklar. Forma verip sahaya çıkarıyorsunuz, elinde düdükle sahaya çıkan kişi o çocuğun her şeyinden sorumludur. Bir pozisyona ısrarla bakmasına rağmen o penaltıyı veremiyorsa, iki kırmızı kartı veremiyorsa burada bir yanlış vardır. Ben bu kadar net bir şeyin hata olduğunu inanmıyorum.

"ALLAH BURAK'IN YOLUNU AÇIK ETSİN"

Burak Yılmaz Beşiktaş'ın futbolcusu. Artık onunla ilgili herhangi bir şey söyleyemem. Allah yolunu açık etsin. İki futbolcumuzla ilgili alınan kadro dışı kararı vardı, onun neticesinde Beşiktaş'la anlaştı ve oraya gitti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler