HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) - "Biz işgalci değiliz, biz sadece ülkemize yan bakan o teröristleri kovalıyoruz. Onların peşindeyiz. Şimdi de Afrin'de yine o teröristleri kovalıyoruz" - "İşte Afrin'deyiz. Niye Afrin'deyiz? O teröristlere biz ne dedik? Dedik ki 'Rahat durun. Eğer rahat durmazsanız sizi deliklerinizde bile, inlerinizde bile boğarız.' Gabar'da boğduk mu? Cudi'de boğduk mu? Tendürek'te boğduk mu? Bestler Deresi'nde boğduk mu? İşte şimdi Afrin. Afrin'de de şöyle öğlen civarı rakamları aldım. 3 bin 300 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Elhamdülillah iyi gidiyoruz. Daha iyi olacak ve şu anda 4-5 kilometre kaldı Afrin'e giriyoruz" - "Emin adımlarla yürüyoruz ve bu emin beldeyi de sahiplerine adım adım teslim ediyoruz. Görevimiz bizim bu. Biz bugüne kadar soytarıların, alçakların, adilerin, PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın bekçiliğini yapmadık. Onlara bekçilik yapanları iyi tanıyoruz, iyi biliyoruz"

SAKARYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz işgalci değiliz, biz sadece ülkemize yan bakan o teröristleri kovalıyoruz. Onların peşindeyiz. Şimdi de Afrin'de yine o teröristleri kovalıyoruz." dedi.

Erdoğan, Serdivan Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi öncesi salon dışında bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Buradan önce Bolu'da olduklarını, oranın da muhteşem olduğunu ifade eden Erdoğan, "Salonun içi tıklım tıklım, dışarısı aynı şekilde. Şimdi salonun içi yine tıklım tıklım, burada muhteşem bir katılım var. Sizleri selamlamadan içeri giremezdik." diye konuştu.

"Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gündüz gece yürümeye var mıyız?" diye soran Erdoğan, Sakarya'nın yola çıktıkları günden bugüne kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya ile hep beraber olduklarını, bu yolda yalnız yürümediklerini dile getirerek, "Hep sizinle beraber yürüdük ve inanıyorum ki yine bundan sonra beraber yürüyeceğiz. Yazmışsınız 'Yürüyeceksin, Sakarya yürüyecek arkandan'.

Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan / Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın / Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.' Şimdi Mart 2019 mahalli seçimler, hazır mıyız? Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçimleri, hazır mıyız? Bu bir kırılma noktası, Allah'ın izniyle 2019'daki bu iki seçimle birlikte Türkiye yeni bir döneme geçiyor." ifadelerini kullandı.

- "3 bin 300 terörist etkisiz hale getirildi"

Bunun alt yapısının da artık hazır olduğunu vurgulayan Erdoğan, kendisine "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklinde tezahüratta bulunan gençlere, "Gençler bugüne kadar eğildiğimizi gördünüz mü? Biz sadece ve sadece Rabbimin huzurunda rükuda, secdede eğiliriz." dedi.

Erdoğan, hiçbir gücün önünde bugüne kadar eğilmediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İşte Afrin'deyiz. Niye Afrin'deyiz? O teröristlere biz ne dedik? Dedik ki 'Rahat durun. Eğer rahat durmazsanız sizi deliklerinizde bile, inlerinizde bile boğarız.' Gabar'da boğduk mu? Cudi'de boğduk mu? Tendürek'te boğduk mu? Bestler Deresi'nde boğduk mu? İşte şimdi Afrin. Afrin'de de şöyle öğlen civarı rakamları aldım. 3 bin 300 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Elhamdülillah iyi gidiyoruz. Daha iyi olacak ve şu anda 4-5 kilometre kaldı Afrin'e giriyoruz. Nasıl ki El Rai, Bab, Cerablus, oradaki 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüze alarak nasıl gerçek sahiplerine teslim ettiysek, 140 bin kişi geri döndü. Evlerine döndü, topraklarına döndü.

Biz işgalci değiliz, biz sadece ülkemize yan bakan o teröristleri kovalıyoruz. Onların peşindeyiz. Şimdi de Afrin'de yine o teröristleri kovalıyoruz. Askerimizle kovalıyoruz, polisimizle, jandarmamızla kovalıyoruz. Güvenlik koruyucularımız ile kovalıyoruz ve sağ olsunlar, çok ciddi bir mücadeleyle Özgür Suriye Ordusu ile beraber kovalıyoruz ve gelinen noktada tabii ki şehitlerimiz de var ama şehitlerimiz bir şeye inanıyor, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, siz bilemezsiniz, anlayamazsınız.' İşte buyrun ve onlar buna inanmışlar. Şimdi onlar bizi dinliyor ve onlar Peygamberler Peygamberine komşu. Onun için ne diyor Akif 'Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber / Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.' Buna inananları ölüm korkutmaz, onlar ölümü korkuturlar. Rabbim bizlere de o makamı nasip etsin inşallah."

- "Ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda olacaksın?"

Erdoğan, harekata neden "Zeytin Dalı" isminin verildiğini anlatarak, Tin Suresi'nden bir ayet okuyarak, şöyle devam etti:

"Yani Tin, zeytin ve o emin beldeye yemin olsun ki diyor ki Allah, bakın bu belde öyle bir belde. İşte onun için de şimdi bu beldeye böyle yürüyoruz. Emin adımlarla yürüyoruz ve bu emin beldeyi de sahiplerine adım adım teslim ediyoruz. Görevimiz bizim bu. Biz bugüne kadar soytarıların, alçakların, adilerin, PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın bekçiliğini yapmadık. Onlara bekçilik yapanları iyi tanıyoruz, iyi biliyoruz. 'Yanlış yapıyorsunuz, gelin beraber DEAŞ ile mücadele edelim. Terör örgütlerine karşı beraber bu mücadeleyi verelim.' dedik. Ama bunlar gittiler onlarla beraber oldular. 5 bin tır silahı oraya gönderdiler. 2 bin kargo uçağıyla silah, mühimmat gönderdiler. Hani dosttuk, hani NATO'da beraberdik?

Yine söylüyorum, ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda olacaksın? Biz NATO'nun mensubu değil miyiz? Afganistan'a çağırdın geldik, Somali'ye, Balkanlar'a çağırdın geldik. Niye? NATO ülkesiyiz diye. Biz sözümüzde durduk ama siz sözünüzde durmadınız. İşte Türk budur. Türk milleti budur. Biz denileni yapıyoruz ama siz yapmıyorsunuz. Diğer ortaklar da bu noktada hep kaçamak, ikili oynuyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz dik durmaya devam edeceğiz. Biz dürüst olmaya devam edeceğiz ve bu işi de Allah'ın izniyle başaracağız."

(Sürecek)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler