HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstifası istenen belediye başkanları ile ilgili AK Parti'den yeni açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ak Parti'nin bütün işlerini istişare ile gördüğünü ve milletvekilleri ile belediye başkanlarının da istişareye riayet etmeleri gerektiğini söyledi. Hayati Yazıcı ise, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Bugün şu pozisyondasın, yarın buradasın, öbür gün başka bir yerdesin. Biz başarıya odaklanmış bir siyasi partiyiz, kurumsal tarafımız ağır basar" ifadesini kullandı."

Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayı'nda yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"AK Parti bir millet, dava hareketidir. İşlerini istişareyle görür, merkez yönetim kurulu da, MYK'sı da, milletvekili de, belediye başkanı da, il başkanı da, meclis üyesi de, o davanın bütün neferleri bu istişareye riayet ederler. Ve Ak Parti 'Sandıkla gelen sandıkla gider' der. Bizim siyasetimiz bütün bir siyasettir. Biz siyasetin riskini beraberce alırken Ak Parti siyasetçisi sandıkla gelir sandıkla gider ama işlerini istişare ile görür. Bu istişareye riayet etmeyenler de bu davanın bir neferi olduğu söyleyemezler."

BAŞKANLAR İSTİFA ETMEZLERSE NE OLACAK?

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti'de istifası beklenen belediye başkanları için, "Biz kurumsal yapıya son derece önem veren bir partiyiz. Bir defa, bakış açımız itibarıyla bizim siyaset tarzımızda millete hizmet etmek, milletin sorunlarını çözmek, önündeki engelleri kaldırmak, hayat standardını yükseltmek, ülkemizi dünya, milletler arenasında muasır medeniyet düzeyinin üzerine taşımak. Bugün şu pozisyondasın, yarın buradasın, öbür gün başka bir yerdesin. Biz başarıya odaklanmış bir siyasi partiyiz, kurumsal tarafımız ağır basar. Dolayısıyla bu süreçlerde ünitelerin hizmet üretimin beklenen hedeflere partiye taşımada gösterecekleri performans ve buna benzer ölçütler itibarıyla değerlendirmeler yapıyoruz, bu değerlendirmeler de önümüzdeki 2019’da yapılacak yerel seçimlerde bu alanlara yönelmiş eleştirileri vesaireyi de absorbe etmek amacıyla tasarruf ihtiyacı doğuyor, bu değerlendirmeleri yapıyoruz. O değerlendirmenin sonucu bu sözünü ettiğiniz belediye başkanlarımızla ilgili öyle bir görüş oluştu, bu da arkadaşlarımızla paylaşıldı." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GEREĞİ YAPILIR

Erdoğan Polonya dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarıyla ilgili olarak “En kısa sürede istifalarını vereceklerine inanıyorum. Vermezlerse gereği neyse yapılır” şeklinde konuştu.

Gökçek istifa söylentileri başladığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu almış ve Beştepe Külliyesi'ne Cumhurbaşkanı ile görüşmeye gitmişti. Gökçek, görüşme sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Beştepe’nin karşısına yapılacak olan müze projesinin konuşulduğunu belirtmişti ancak Erdoğan istifa sürecinin de bu görüşmede masaya yatırıldığını açıkladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu makamlara gelen kişilerin bağımsız adaylar olmadığını, bu kişileri partisinin aday gösterdiğini söylemişti.


En Çok Aranan Haberler