HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da referandum için sandıklar hazır

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için 27 Mart-9 Nisan tarihlerinde 13 noktada oy kullanabilecek.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda düzenlenen basın toplantısında, kurulan seçim alanı basına tanıtıldı. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, sandık kurullarının oluşumu, görev ve yetkileri gibi konuları içeren seçim hazırlıklarıyla ilgili basına ve siyasi parti temsilcilerine bilgi verdi.

Engin, 27 Mart-9 Nisan tarihlerinde yapılacak halk oylaması için başkonsoloslukta hafta içi 7, hafta sonları ise 8 sandıkta vatandaşların oy kullanabileceğini söyledi.

YAKLAŞIK 130 BİN SEÇMEN VAR

Seçim bölgelerinde 130 bin civarında seçmen olduğunu kaydeden Engin, "Diğer seçimlerden farklı olarak bildiğiniz gibi bu seçimler 2 hafta sürecek. Süre olarak ise sabah 9'dan akşam 9'a kadar sürecek, dolayısıyla uzun bir zaman diliminde seçim süreci olacak. Vatandaşlarımız açısından bunun daha rahat olacağını ve önceki yıllara oranla seçime katılımın daha yüksek olmasını ümit ediyoruz" dedi.

Engin, Almanya'da 9 başkonsolosluk ve 4 dış mekan olmak üzere toplam 13 bölgede oy kullanma işleminin gerçekleşeceğini söyledi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler