HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'dan kritik 'Erdoğan'ın korumaları' açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Washington'daki göstericilere müdahale eden korumalarının 7-8 Temmuz'da Hamburg'da gerçekleşecek G-20 zirvesine katılmayacağını varsaydıklarını söyledi. Basın toplantısında konuşan Martin Schäfer, "Washington'da yaşananlara dahil olan kişilerin Türkiye Cumhurbaşkanı'na Hamburg'da eşlik etmeyeceğini varsayıyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya'dan kritik 'Erdoğan'ın korumaları' açıklaması

Alman Hükümeti, gelecek hafta Hamburg kentinde yapılacak olan G20 Zirvesi'ne, ABD'nin Washington'da "protestoculara saldırmakla suçladığı" Türk korumlarının gelmelerini beklemediklerini bildirdi.

Martin Schäfer, Almanya'da yayımlanan "Die Welt" gazetesinde yer alan, Berlin'in korumaların Türk heyetinden çıkarılması için Ankara'ya talebini ilettiği iddialarına ilişkin de "Bu bilgileri ne doğrulayabilirim ne de reddedebilirim. Almanya hukuku ve yasalarına uyulmalı" yanıtını verdi.

Berlin'de bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Mayıs ayında Washington'daki Türk Büyükelçilik Konutu önünde yaşanan olaylara ilişkin suçlanan Türk korumaları için "Alman hükümeti, bu korumaların Türkiye Cumhurbaşkanı'na Hamburg'ta eşlik etmeyeceğine çok emin" şeklinde konuştu.

Bu arada, DWelle İngilizce'nin, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu "korumaların" G20 Zirvesi için Almanya gelmemesi yönünde uyardığı yönünde Alman basınındaki haberlere dikkat çektiği haberine göre, Die Welt'e konuşan Hamburg Senatörü Andy Grote "Sokaklarımızda sadece Hamburg polisinin sözü geçer, başka kimsenin sözü değil. Buna yabancı güvenlik güçleri dahil" sözlerini kullandı.

HAMBURG'DA BİRÇOK PROTESTO BEKLENİYOR

DWelle İngilizce'ye göre, 7-8 Temmuz günlerinde düzenlenecek G20 Zirvesi sırasında protesto gösterilerine katılmak üzere Hamburg'ta "10 binden fazla aşırı solcu" bekleniyor.

"Potansiyel şiddet olasılığını, Kürtlerin Hamburg'daki yoğun varlığının artırdığının" belirtildiği haberde yine Die Welt gazetesine dayanılarak Almanya İç Güvenlik Teşkilatı'nın (BfV) da, "Kürtler ile milliyetçi Türkler arasında kolayca sokak çatışmalarının çıkabileceği" uyarısını yaptığına da dikkat çekildi.


En Çok Aranan Haberler