YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Amerika'nın Kanserle Mücadelede Tükettiği Guava Meyvesi Artık Türkiye'de!

    Kansere karşı faydasıyla bilinen Güney Amerika ve Batı Hindistan kökenli guava meyvesi Ziraat Mühendisi Mustafa Levent tarafından Silifke’de yetiştirilmeye başlandı.

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin

    Tadını çok beğenince daha fazla dikti

    Ziraat Mühendisi Mustafa Levent ilk guava fidanlarını bundan 5 yıl önce dikti. Meyvelerin tadını çok beğenince üretime geçmek için daha fazla fidan sipariş etti ve böylece Türkiye’nin ilk guava üreticisi oldu.

    Guava yoğun ilgi görüyor

    Kökenleri Anadolu’dan kilometrelerce uzakta olmasına rağmen toprağımızı seven bu meyve şimdiden yoğun bir ilgiyle karşılandı. Guava’nın kilosu 7,5 liradan alıcı buluyor. Hal böyle olunca girişimci Mustafa Levent de kazancından son derece memnun olduğunu söylüyor.

    Guava sadece kanserle savaşmıyor

    Kansere karşı savaştaki faydalarıyla bilinen guava bitkisinin kullanıldığı tek alan bu değil. Kanserin haricinde pek çok hastalığa karşı korumaya sağlayan guava, kozmetik sektörü için de vazgeçilmez bitkilerden birisi. Ülkemizdeki guava üretimi arttıkça, bu meyvenin mucizelerine daha yakından şahit olacağız.

    Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

    Konu bağışıklık sistemi olunca C vitamininden bahsetmeden olmaz. Guavanın hoş görüntüsünün altında tam bir C vitamini deposu gizli. C vitamini bakımından en zengin kaynaklardan birisi olan guava, portakaldan 4 kat daha fazla C vitamini içeriyor.

    Kanser hücrelerinin büyümesini engelliyor

    Guava üzerine araştırma yapan Doktor Manoj K. Ahuja bu mucizevi bitkinin içeriğindeki bileşenler sayesinde prostat kanserine yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığını, göğüs kanserinde de hücrelerin büyümesini engellediğini belirtiyor.

    Guava diyabet hastalarının en iyi dostu

    Guava, yüksek lif oranı ve düşük glisemik endeksiyle şeker hastaları için vazgeçilmez bir gıda olacak gibi. Guava, düşük glisemik endeksiyle şeker seviyesinin aniden artmasını engellerken, lif bakımından zengin oluşuyla da şeker seviyesinin düzenlenmesine yardımcı oluyor.

    Hem kötü kolesterolü düşürüyor, hem de kan basıncını düzenliyor

    Guava, vücudun sodyum ve potasyum dengesini sağlayarak kan basıncını düzenliyor ve hipertansiyon hastalarının imdadına yetişiyor. Guava ayrıca kalp hastalarının sorunu olan kötü kolesterolü düşürüp, iyi kolesterolün yükselmesine yardım ediyor.

    Gözlere iyi gelmekle kalmıyor, aynı zamanda görüşü geliştiriyor

    Guava, A vitamini bakımından zengin olmasıyla gözlere iyi geldiği bilinen havucu aratmıyor. Yapılan araştırmalara göre, guava sadece gözlerdeki bozulmayı önlemekle kalmıyor, görüşü de geliştiriyor. Ayrıca katarakt gibi sık görülen bazı göz hastalıklarının ilerlemesini yavaşlatıyor.

    Hamilelik döneminin vazgeçilmezlerinden olmalı

    Guava, gelişim evresindeki bebeklerin sinir sistemlerinin sağlık bir şekilde gelişebilmesi için tüketilmesi önerilen folik asit ve B 9 vitamini için başvurulması gereken kaynaklardan birisi. Doğumdan sonraki süreçte de yeni doğan bebekleri nörolojik hastalıklardan koruduğu biliniyor.

    Diyet listelerine mutlaka eklenmeli

    Guava kilo vermeye giden yolda yanınıza almanız gereken meyvelerden birisi! Metabolizmayı düzenleyen guava, günlük protein ve kalori sınırı aşmadan kilo vermenize yardım edecek. Özellikle çiğ tüketilen guava elma, portakal, üzüm gibi meyvelerle karşılaştırıldığında çok az şeker içeriyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler