KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anaokulunda ayak yıkatılan türbanlı kızlar ve “böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum” klişesi

    Şimdi çocuğun olsa ileride hangi okula göndereceksin? Nasıl bir çevrede, nasıl öğretmenler tarafından okutulacak? Öğretmeni onu taciz mi edecek, yoksa şiddet mi uygulayacak?

    "Anaokulunda kız öğrencilere türban takıp erkek öğrencilerin ayakları yıkatıldı."

    dq8js42x0aagzq3_0

    Önce haberin başlığı, ardından gördüğüm fotoğraf yaktı canımı. Parmak kadar kız çocukları kafalarında türbanla dizlerinin üzerine çökmüş, karşılarında paçalarını sıvamış, ayakları leğende küçücük erkek çocuklar. Daha 4 yaşında kafalarına türban geçirilen kızlara mı üzülelim, kalıplaşmış toplumsal cinsiyet rollerinin daha 4 yaşındaki çocuklara aşılanmaya çalışılmasına mı, gelmekte olduğunu gördüğümüz erkek şiddetine mi? Peki ya böyle okulların, hatta böyle öğretmenlerin varlığına ne diyeceğiz? Bu okulların durumun vehametinin hiç fakrında olmadan fotoğrafı sosyal medya hesaplarında paylaşacak cesareti bulmalarına zaten artık şaşırmıyoruz...

    Bu korkunç olay bir arkadaşımın ortaokul anısını getirdi aklıma. 2004 yılında “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersinde öğretmenleri çocuklara cenaze namazı kıldırmayı öğretiyormuş. Tahtanın önüne bir sıra çekmiş, çocuklardan birini “ölü” seçmiş ve çocuğun üzerini beyaz bir örtüyle örterek tüm sınıftan bu “ölü” çocuğa ağlamasını ve cenaze namazını kılmasını istemiş. Sıranın üzerine yatırılıp suratına beyaz bir örtü örtülen “ölü” çocuğa mı yanalım, ona ağlamaya ve cenaze namazını kılmaya zorlanan sınıfın geri kalanına mı?

    iStock-636536532

    “Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum” klişesinin 2000’li yılların başlarındaki yükselişini hatırlıyor musunuz? Bu cümle bir klişe olmaktan çıkıp annelik üzerinde düşünmeye başlayan neredeyse her kadının aklından geçiyor artık. Şimdi çocuğun olsa ileride hangi okula göndereceksin? Nasıl bir çevrede, nasıl öğretmenler tarafından okutulacak? Öğretmeni onu taciz mi edecek, yoksa şiddet mi uygulayacak?

    Yoksa bu videoda olduğu gibi okulunun bahçesine gelen bir sapık tarafından zorla öpülecek mi?

    İlkokulda kan donduran taciz görüntüleri!

    Okula nasıl gidip gelecek? Zaten artık birileri bizim adımıza çocuğun hangi okula gideceğine karar veriyor olsa da daha iyi bir okulda okuması için başka bir semte, okula yakın bir eve taşınsan yürüdüğü 5 dakikalık yolda peşine biri mi takılacak? Servisle gidip gelse servis şoförü bonzai kullanarak mı taşıyacak çocukları?

    Öğrenci servisinde bonzai böyle ele geçirildi! Şoför serbest bırakıldı

    Bu çocuk bisiklete bindiğinde “bizi tahrik etmeye utanmıyor musun?“ tepkisi mi alacak?

    Bisiklete binen kadınlara saldırı: Evli kadınsın, utanmıyor musun?

    sinan-sonmez

    Bu çocuk bir arkadaşıyla yolculuk ederken kafasını onun omzuna koydu diye saldırıya mı uğrayacak?

    Otobüste başını arkadaşının omzuna koyan üniversite öğrencisine saldırı!

    fg

    Büyüyüp manyak bir adamla sevgili olursa, zorla çırılçıplak sokakta mı yürütülecek?

    473C77AF00000578-5169847-image-a-12_1513056306729

    Bunları ne zaman kendimden büyük biriyle konuşsam “ama sen böyle düşünürsen çocuk yapamazsın” cevabını duyuyorum. İşin üzücü tarafı şu; bunlar benim düşüncelerim değil. Bunlar yaklaşık 15 dakika önce Facebook’ta zaman öldürürken, 10 dakika içinde karşıma çıkan, aynı gün, bilemedin 1’er gün arayla gerçekleşen olaylar. Kusura bakmayın ama, ben böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler