HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da bütçe mitingi

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB Ankara Sıhhiye Meydanı'nda 2015 yılı bütçesini protesto etmek için miting düzenledi. Mitingde 'Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün' sloganları atıldı.

Ankara'da bütçe mitingi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) çağrısı üzerine Celal Bayar Bulvarında toplanıp buradan Abdi İpekçi Parkı'na yürüyen bir grup sendika üyesi, 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla mitingi" düzenledi.

Mitingden ilginç kareler için TIKLAYIN

Burada katılımcılara seslenen Eş Genel Başkanı Lami Özgen, "Savaşa karşı, barış ve kardeşlik vaazı verenler suçlu ilan edilip, görevden alınıyor. Yine de utanmadan bütçeden en çok harcamanın personel giderlerine ayrıldığını söylüyorlar" diye konuştu.

Hükümetin politikalarını eleştiren Özgen, şunları kaydetti:
"Asgari ücrete günlük 1 lira, Diyanet'e ve savaş harcamalarına neredeyse diğer tüm bakanlıkların harcamasına denk bir pay. İmamlar cüzdan ve vicdan arasına sıkışmış durumda vaazlar veriyor. 2014 yılı kayıplarımız en az yüzde 23 dolayındadır. Bu kayıpların vebali hükümet kadar, hükümetin memur kolu olan konfederasyonundur. Bireysel ikballeri için milyonlarca emekçinin haklarını sattılar, peşkeş çektiler. Toplu sözleşme masası artık iş yerleridir, emeğin üretildiği yerlerdir. Yeni bir satış sözleşmesine izin vermeyeceğiz. Kayıplarımızın telafisi için an be an mücadelemizi yükselteceğiz."

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise hükümetin tasarruflu davrandığı konunun işçi ücretleri olduğunu ifade ederek, "İşçiye gelince elleri sıkı. DİSK olarak bir sloganımız var: Asgari ücret 1800 net" ifadelerini kullandı.

Beko, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu, asgari ücretle ilgili 4 ayrı hesap yaptırdıklarını belirterek, "Hepsinde de aynı sonuca ulaştık, asgari ücret net olarak bin 800 lira olmalıdır" dedi.

Asgari ücretin Türkiye'deki tüm ücretleri ve pazarlık süreçlerini etkilediğini vurgulayan Beko, şöyle konuştu:

"Bu hükümet büyüme rakamlarıyla çok övünüyor. Ekonomi büyürken, biz alınteri döküyoruz. Çalışırken biz hastalanıyor, biz sakatlanıyor, biz ölüyoruz. Madem Türkiye ekonomisi büyüyor, bizim aşımız, bizim ekmeğimiz neden büyümüyor? Büyümeden payımızı alsaydık şimdi asgari ücret bin 800 lira olacaktı. Bin 800 liranın altında ücret işte bu nedenle kabul edilemez."

Mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da katıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler