YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anne eli değmiş gibi yemekler pişirmenin püf noktaları

    Yemek pişirme konusunda hevesliyseniz ve anneniz gibi en lezzetli yemeklerin sizin elinizden çıkmasını istiyorsanız bu püf noktalarını kaçırmamalısınız.

    Lezzeti yerinde, tam kıvamında yemek yapmak için artık anne yemekleri beklemenize gerek yok. Bahsedeceğimiz bu noktalar sayesinde en az anneniz kadar şahane yemekler yapabilirsiniz. Bunun için küçük ama çok etkili olan püf noktalarını bahsedeceğiz sizlere...

    Öncelikle ne yapacağınızı tam anlamıyla bilin!

    iStock-889512880

    Bu öneri çok sıradan gelse de aslında kilit noktalardan biridir. Tarifi doğru okumalı, malzemeleri eksiksiz almalı ve tarifde muadili önerilmediği sürece malzeme listesine sadık kalmalısınız. Birçok insan tarifi üstünkörü okuyup geçiyor ve akılda kalanlarla hareket ediyor. Tamamiyle yanlış! Annelerinizin tarif defterlerini hatırlayın, bir bildikleri var ki hepsini eksiksiz not almışlar :) Gerekirse siz de kendiniz için bir tarif defteri oluşturabilirsiniz.

    Taze malzeme seçimi yapın

    iStock-908062538 (1)

    Lezzetli bir yemek için malzemelerin taze olması şart. Eğer yemek yapmak için zahmet veriyorsa karşılığını da almak istersiniz. Bunun için yapmanız gereken şey en taze malzemeleri tariflerinize eklemek. Özellikle dolapla günlerce bekleyen yeşillikleri kullanmaktan kaçının.

    Çorba yaparken bu kurala dikkat;

    iStock-969211260

    Çorba pişirirken ateşin harlı olmaması gerekir. En kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmesi önemlidir. Ayrıca lezzetini bozmamak adına tahta kaşık kullanmalısınız.

    Hamur işi yaparken unu eleyin
    un

    Hamurlarınızı daha homojen bir hale getirmek için eleme işlemini yapmanız şart. Böylelikle kıvam tutturmanız çok daha kolay olacaktır.

    Et veya tavuk pişirmeden önce marine edin

    et

    Kırmızı et ya da tavuk pişirecekseniz bir gün öncesinden soslayın ve çeşitli baharatları soslarınıza muhakkak katın. Lezzet farkını işte o zaman anlayacaksınız...

    Pilava şeker ekleyin

    iStock-465961360 (1)

    Pilava su eklemeden hemen önce 1/2 çay kaşığı şeker ilave ederseniz lezzetinin ikiye katlandığını göreceksiniz. Bu şekilde pişirdiğiniz her pilavla misafirlerinizi büyüleyeceksiniz!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler