YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anne sütü değerlerine en yakın gıda! Bir bardak içince bakın neler oluyor

    Son dönemlerin oldukça popüler olan besin maddesi eşek sütü, faydalarıyla da tercih edilir hale geldi. Tercih etmemek mümkün mü! Bir bardağında gerçek bir şifa var...

    Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın 700 tane eşeğin sütü ile güzellik banyosu yaptığı rivayet edilirken, eşek sütünün cilt rahatsızlıklarından astıma kadar çok sayıda faydası vardır.

    Anne sütüne en yakın süt

    Avrupa’da eşek sütünden yapılan krem, şampuan ve sabun gibi çok sayıda kozmetik ürün piyasaya sürülürken, eşek sütü biyokimyasal bileşimi ve Ph değeri anne sütüne en yakın özelliğe sahip süttür.

    Astım hastaları için birebir

    Eşek sütünün özellikle astım hastaları için çok faydalı olduğu söylenir. İnek sütüne oranla daha az yağ içerir ve Omega-3 içeren bir süttür. İçeriğinde cassein ( kazein, kas yapıcı bir protein ), albümin, yağ, laktoz, tuz ve su bulunur. Bileşiminde A, B1, B2, B6, D, C ve E vitaminleri gibi vitaminlerin yanı sıra zengin mineraller ve elementlerle (kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum, demir, çinko ) biostimulines (immünoglobülinler) ve Gliserol alkil vardır. Anti-aging, rejeneratif ve iyileştirici özellikleri içeren esansiyel yağ asitlerine sahiptir. Bu süt çok etkili bir nemlendiricidir.

    Çiğ olarak tüketilmeli

    Kanserden, astıma ve bronşite hatta siroz dahil birçok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor. Bunların yanı sıra eşek sütünün kolon kanseri, sedef ve egzama gibi hastalıklara karşı da faydalı olduğu ileri sürülüyor. Eşek sütü ayrıca çiğ olarak tüketilmelisi gerektiğini uzmanlar belirtiyor.

    Yakın yüzyılda ise inek sütüne alerjisi olan çocuklar için alternatif süt kaynağı olarak kullanılmakta.

    Genç görünüm sağlar

    Eşek sütü alerjik ciltlerin nemlendirilmesi ve temizlenmesi için oldukça faydalıdır. Ayrıca cilt kırışıklıklarının önlenmesinde ve genç görünmesinde de etkilidir. Eşek sütü içerikli kremler yavaş yavaş piyasada yaygınlaşmaktadır.

    Eşek sütünün faydaları nelerdir?

    Mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

    Yağ yakımını hızlandırıyor ve vücudu formda tutuyor.

    Kansere karşı direnç sağlıyor.

    Astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi geliyor.

    Kemik gelişimini artırıyor.

    Bazı cilt hastalıklarına çare olduğu biliniyor.

    İçerisindeki yüksek kaliteli omega-3 sayesinde kalbi koruyor.

    Eşek sütü nasıl kullanılır?

    Çiğ olarak tüketilmesi önerilen eşek sütü, çocuklarda 2 çay bardağı yetişkinlerde ise 1 su bardağı oranında kullanılması gerekmektedir.

    Astım ve bronşit hastalığına sahip olanların bu miktarları 10 gün boyunca uygulaması gerekmektedir.

    Cilt sorunları yaşayanların ise eşek sütünü, pamuk yardımı ile cilde uygulamaları sonuç vermektedir. Eşek sütü kremleri, sabunları ve şampuanları eczanelerde ve kozmetik ürün satan mağazalarda bulunmaktadır.

    Eşek sütü zayıflatır mı?

    Eşek sütünde yer alan bakterilerin, vücuttaki yağları hızlı bir şekilde yaktığı bilinmektedir. Eşek sütü tüketilmesi, diyet programı uygulayanlarda ve spor yapanlarda takviye besin olarak kullanılmalıdır. Bu şekilde, metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımında yardımcı olmaktadır. Düzenli kullanımda ayda azami 4 kiloya kadar fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

    Cilt bakımı yapın

    Kozmetik sektöründe çok fazla kullanılan ve popüler olan eşek sütü, direkt olarak cilde uygulandığı ya da içeriğinde eşek sütü bulunan ürünler kullanıldığında yaşlanmayı geciktirmekte, kırışıklıkları ortadan kaldırmakta, cildi ışıltı katarak, cilt sorunlarını ortadan kaldırmaktadır.

    Sivilce ve sivilce izlerinde, akne sorunlarında, egzama gibi cilt rahatsızlıklarında da iyi gelen eşek sütü; pamuk yardımı ile tonik olarak uygulanabilmektedir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler