Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Apple Logosuna Alan Turing mi İlham Verdi?

    "Birkaç adam bir garajda masaüstü bilgisayarları yapıyordu. Ürünleri için bir isimleri vardı ve şimdi bir logoya ihtiyaçları vardı. Bu adamlar Turing’in bilgisayarlara ve kodlamaya olan katkılarından haberdarlardı ve ona ithafen logolarını bir ısırık alınmış elma şeklinde seçtiler." der rivayetler. Peki ama gerçek ne?

    1954’te, bilgisayar bilimcisi ve zeki matematikçi olan Alan Turing, siyanürlü bir elmadan ısırdıktan sonra öldü--pamuk prenses ve zehirli elmanın gerçek hayat versiyonu gibi.
    Uzun zamanlar bunun bir intihar olduğu varsayıldı. O zamanlar yasaya aykırı olan eşcinsel ilişkide bulunduğunu itiraf ettikten sonra İngiliz Devleti’nce kimyasal hadıma zorlanmasının verdiği hüsran ve hayal kırıklığına bağlı olabileceği muhtemeldi. Yakın zamanda bazıları bu ölümün kasten olmadığını ortaya attı. Deneylerinde ihmalci olduğu bilinen bir gerçekti ve yanlışlıkla siyanür soluması veya elmayı siyanür birikintisine değdirmesi ihtimaller dışında olmazdı. Başka bir teori ise İngiliz Güvenlik Hizmeti’nin onu eşcinsel olduğu için yüksek bir güvenlik riski olarak görmesi ve Turing’in hükümet sırlarını düşmana vermesini riske etmemek için onu sabote edebileceği yönünde.
    Her ne olduysa, Turing’in yatağının başında yarısı yenmiş bir elmanın bulunduğu gerçeği hâlâ geçerliliğini devam ettiriyor. Zamanı 20 yıl kadar ileri alınca birkaç adam bir garajda masaüstü bilgisayarları yapıyordu. Ürünleri için bir isimleri vardı ve şimdi bir logoya ihtiyaçları vardı. Bu adamlar Turing’in bilgisayarlara ve kodlamaya olan katkılarından haberdarlardı ve ona ithafen logolarını bir ısırık alınmış elma şeklinde seçtiler. Ve böylece bütün telefonların, bilgisayarların ve iPod’ların arkasında bulunan meşhur Apple logosu ortaya çıktı.
    Hikâye böyle devam ediyor. Hikâye her ne kadar güzel olsa da, logoyu üreten tasarımcı Rob Janoff’a göre hiç de gerçek değil. 2009’da “Bununla hiçbir alâkası yok, bu sadece muhteşem bir şehir efsanesi” şeklinde bir demeç verdi. Janoff Apple logosundaki ısırığın tek bir pratik amaca hizmet ettiğini söyledi: Ölçek. Isırığın boyutu, şeklin bir elma olduğunu gösteriyordu, kiraz veya başka yuvarlak bir meyveyi değil. Logonun Havva’nın yasak meyveyi ısırmasını veya Newton’un yerçekimini bulmasını gösterdiği gibi diğer teoriler de yanlış.
    Logonun ilk versiyonlarındaki renkli çizgiler hakkında meraklandıysanız onun için de gayet basit bir sebep var: Janoff bunu “Apple II, monitördeki görüntüleri renkli olarak gösterebilen ilk kişisel bilgisayardı. Yani ekrandaki renkleri temsil ediyordu” şeklinde açıkladı.
    Ama bu Apple’ın kurucularının Turing’e karşı olduklarını göstermiyor. Aktör Stephen Fry bir keresinde Steve Jobs’a meşhur logonun Turing’e ithafen mi tasarlandığını sorduğunda, Jobs şu şekilde yanıtladı: “Tanrım, keşke öyle olsaydı.”

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler