HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aras Kargo’da işler karıştı!

Gündemden düşmeyen tartışma sürüyor. Aras Kargo’da işler yine karıştı. Yüzde 50 hisse satışı için Austrian Post’la anlaştıkları öne sürülen Aras ailesi, Austuria Post’u kötü niyetle algı operasyonu yapmakla suçlayarak anlaşma olmadığını açıkladı.

Aras Kargo’da işler karıştı!

ARAS Kargo, Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarından biri. Meral ve Celal Aras’ın 1979’da Ankara’da kurduğu küçük bir pazarlama şirketinden doğan Aras Kargo, bugün 12 bin kişinin çalıştığı 1 milyar TL’nin üzerinde değere sahip bir şirket. Aras Kargo, 2013’ten beri yabancı ortağı Austrian Post’la yaşadığı ve yılan hikayesine satış süreci ile kamuoyu gündeminde.

Austrian Post, sözleşmede yüzde 50 hisse satın alma opsiyonunu gerçekleştirmek istiyor. Evrim Aras ve annesi Meral Aras ise şirketin değerinin kötü niyetle düşürüldüğü iddiasıyla satışa karşı.

Hürriyet Yazarı Ayşe özgentürk bugünkü köşesinde konuya değindi. Özgentürk'ün yazısında ilgili kısım şöyle;

Anlaşmazlık İsviçre’de Tahkim Mahkemesi’ne, Türkiye’de çeşitli ticaret ve ceza mahkemelerinde açılan davalarla bugünlere geliyor. Şirkete önce Evrim Aras’ın ardından Meral Aras ve Baran Aras’ın isteğiyle kayyum atanıyor. Daha sonra kayyum sürecine Austrian Post da müdahil oluyor. Şirket şu anda mayıs ayında atanan yönetim kayyumu tarafından yönetiliyor. İki ülke arasında hükümetlere kadar yansıyan anlaşmazlıkta bir süre önce basına ilginç bir gelişme yansıdı. Açıklamalara göre Aras ailesi ile yabancı ortak masaya oturmuş ve yüzde 50 hisse satışı konusunda el sıkışmışlardı.Fortune dergisinde ise Austurian Post’un CEO’su Georg Pölzl, “Kartlar yeniden dağıtılıyor” başlığıyla şirketin geleceğine ilişkin projeleri anlatıyordu.

AİLEMİZİ BÖLDÜLER

Aras’ta gerçekten sular duruldu mu? Masadan anlaşma ile kalkıldı mı? Aras ailesi hisse satışına ilişkin bir anlaşmanın hiçbir zaman olmadığını belirtiyor. Aksine çok yeni bir gelişme var.
Anne Meral Aras ve oğlu Baran Aras ile Evrim Aras arasında anlaşmazlık bitmiş, kırgınlıklar giderilmiş. Gelişmeleri sormak için Evrim Aras’ı aradım. Annesi Meral Aras’ı da alarak geldi, son durumu konuştuk.
Bu süreçte ilk kez konuşan Meral Aras, ortaya çıkan konuların ve belgelerin Evrim Aras’ın mücadelesinin haklı olduğunu ortaya çıkardığını söylüyor.

[

Yazının devamını okumak için tıklayın](http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/jale-ozgenturk/aras-ailesi-baristi-hisse-satisi-yok-40618597)

Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler