SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arda Turan, Medipol Başakşehir'e imzayı attı

Medipol Başakşehir'in Barcelona'dan kadrosuna kattığı Arda Turan, 2.5 yıllık resmi sözleşmeye imza attı. Sponsorların da katıldığı toplantıda, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ transferle ilgili rakamları açıkladı. Milli futbolcu yeni takımında 14 numaralı formayı giyecek.

Sponsorların da katıldığı imza töreninde konuşan Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Dünyanın en iyi oyuncularından biri olan Arda ile sözleşme imzalıyoruz. Her şeyden önce sponsorlara teşekkür ediyoruz. Sponsorlar olmasaydı bugün Arda Turan burada olmayabilirdi. Makro Şirketler Grubu ve Medipol Sağlık Şirketler Grubu'na teşekkür ediyorum.

YARIM SEZON İÇİN 2 MİLYON EURO+BONUS, GELECEK SEZON 4 MİLYON EURO+BONUS KAZANACAK
Geçen hafta Barcelona'ya uçtuk. Arda ile baş başa vakit geçirmek istedim. Arda'nın Türkiye'ye geri dönmesi, bakış açısı, her şeyden önemliydi. Bizzat yemek yedim Arda ile. Arda'nın isteği ve arzusu bizi transfer için motive etti. 2.5 yıl bedelsiz kiralama ile ilgili birçok spekülasyonlar yapılıyor. Şeffaflık adına açıklama yapıyorum. Arda Turan yarım sezon için 2 milyon euro+bonus alacak. Önümüzdeki sezon ise 4 milyon euro+bonus ödeyeceğiz. Gelecek yıl satıldığı takdirde yüzde 20, bir sonraki yıl satıldığında yüzde 25 bize bedel ödemek zorundalar. Şampiyon olursak Barcelona'ya 300 bin euro bonus ödeyeceğiz.

SPORTİF HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK
Sportif hedefimiz çok net, şampiyonluk. Bu asla üzerimizde baskı oluşturmamalı. Başakşehir gibi oynarsak şampiyonluk bize gelir. Şampiyon olduktan sonra her şey bitmeyecek, yeni başlayacak. Arda gibi dünya yıldızlarını transfer etmek vizyonumuzun bir parçası. Bize sempati duyan bir kamuoyu var. 2014 yılında kurulmuş, 8 ortaklı anonim şirketiz. Borçlulardan, alacaklılardan da sorumluyuz. Başarılı olmak zorundayız. Başarı eşittir para. Her geçen büyüyoruz ve kazanıyoruz. Geçen yıl Beşiktaş'tan sonra en çok kazanan kulübüz. UEFA'dan 13.5 milyon euro gelirimiz var. Cengiz Ünder'i 15 milyon euroya Roma'ya sattık. Badji ve Enver Cenk Şahin'i Bundesliga'ya sattık. Transferde hızlı aksiyon alıyoruz. Arda Turan bunun için burada oturuyor. Çok dikkatli olmak zorundayız. Borçlardan mesulüz. Sürekli artan grafiğimiz sayesinde yatırım yapıyoruz. Doğru model olmaya çalıştığımızı anlatıyoruz" şeklinde konuştu.

ARDA'DAN GALATASARAY'A GÖNDERME
Daha sonra söz alan Arda Turan "Başakşehir'e topluca teşekkür etmek istiyorum. Atletico'ya gittiğim günleri hatırlattı bu imza. Çok mutluyum. İnşallah birlikte istediğimiz hedeflere ulaşacağız" dedi.

"Türkiye'ye dönersem Galatasaray dışında oynamam" sözünün hatırlatılması üzerine Arda Turan, "Hiçbir şey değişmedi. Kulübüm bana kucağını açarsa diye başlayan bir cümleydi" cevabını verdi.

Arda Turan şöyle devam etti:

"Göksel Bey'in organizasyonuna çok inandım. Daha önce Abdullah Avcı ile abi-kardeş gibi transferleri tartışırdık, istişare ederdik. Futbol oynamaya sağlıklı bir şekilde geri döneceğim için çok heyecanlıyım. Göksel başkanımıza 'Basın toplantısını bir an önce yapalım da antrenmana çıkayım' dedim. Maç kondisyonu lazım. Maç eksiğim var. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğumuza inanıyorum.

"EMRE BELÖZOĞLU, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ ORTA SAHA OYUNCUSU"
Her maçı hayatımızın en önemli finali gibi oynayacağız. Başakşehir ile Avrupa'ya dönmek istiyorum. Hiç kimseyle sorunum yok. Herkese başarılar diliyorum. G.Saray hizmet ettiğim kulübümdü. Ama bu güzel ve güzide kulübe (Başakşehir) bu mutlu günde haksızlık etmek istemiyorum. Benim için Emre Belözoğlu Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusu. Emre abi daha zorlu şartlarda başarılı olma yeteneğine sahip. Başakşehir taraftarının (havaalanındaki karşılama) o güzel potansiyelini çıkarmasına hayran kaldım. Hep beraber aidiyet duygusunu oluşturacağımıza inanıyorum."

SPORDA SON 24 SAATTE NELER YAŞANDI?


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler