YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Artık çöpe atmıyoruz: Taze otları 2 günde bozulmadan nasıl saklayabiliriz?

    Pazardan,manavdan alıp eve getirdiğimiz yeşillikler, neredeyse 1 gün sonra pörsüyerek kullanılmaz hale gelebiliyorlar. Oldukça sinir bozucu olan bu durum hem bütçemize zarar hem de yapacağımız yemeklere. Taze otlarınızın ilk günkü gibi diri ve taze kalması için sizlere birkaç yöntemden bahsedeceğiz. Yeşillikleri daha fazla çöpe göndermemek için sizi şöyle alalım...

    İlk yöntem;

    dereotu
    Alışverişiniz bitti ve eve geldiniz. Poşetten çıkardığınız yeşilliklerinizi yıkadıktan sonra sebze kurutucunuz varsa onun içerisinde kurutun. Yeşillikler tamamen kuruduktan sonra kağıt havluya sarın. Ardından poşetleyin. Şimdi burada bir püf noktası devreye giriyor; yeşilliği poşete koyduktan sonra içeri bir pipet bırakın ve ağız kısmını kapatırken pipet ile içerideki havayı çekin. Vakumlama işlemi yeşilliklerin bir süre daha taze kalmasını sağlayacak.

    İkinci yöntem;

    otlat
    Yeşillikleri yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Ardından yeşillikleri cam kavanoza koyun ve ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Kullanana kadar kapakların ağzını açmamaya özen gösterin.

    Üçüncü yöntem;

    maydanız
    Maydanoz, dereotu, roka, nane gibi yeşilliklerin bağını çözmeden yıkayın. Yeşillikleri yıkadıktan sonra genişce bir havlunun üzerine alıp yaklaşık 1 saat boyunca tüm sularını salmalarını bekleyin. Bir saatin sonunda geniş ve uzunca bir tülbentin içerisine yeşillikleri koyun ve bohça şeklinde sarıp dolabın alt kısmına kaldırın.

    Dördüncü yöntem;

    marul

    Yeşilliklerinizi yıkayıp kuruladıktan sonra dolabınızın sebzelik bölümüne poşetsiz bir şekilde yerleştirin. Bu bölüme küf koruyuculardan yerleştirin. Böylelikle olması gerekenden birkaç gün daha taze kalacaklardır.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler