KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ayak sağlığınız için 10 öneri! Ayak parmaklarına lastik takmak...

    Genellikle saçlarımıza ve makyajımıza gösterdiğimiz çabayı ayaklarımıza ve bacaklarımıza göstermiyoruz. Ağrı ya da şişlik olduğunda hatırladığımız ayak ve bacak bakımı oldukça önemli. Ve tabii ki, rahatsız edici ayakkabılar ya da yüksek topuklu ayakkabılar giydikten sonra nasıl rahatlatlayacağınızı bilmekte yararlı. İşte ayak bakımı için yapmanız gereken 10 öneri.

    PEDİKÜRÜ UNUTMAYIN

    1

    Eğer çizikler, küçük sıyrıklar varsa pedikürden kaçının. Pedikürden sonra oluşan yaralanmalar enfeksiyona neden olabilen bakteriler toplayabilir. Ayrıca, epilasyon işleminden sonra birkaç gün bekleyin.Sert bir sünger veya ponza taşı ile ölü cildinizi tabanlarınızdan temizleyin. Ayaklarınızı bir süre ılık suda bekletin ve ölü cildinizi temizleyin. Ayaklarınızı düzenli olarak nemlendirin. Ayak bakımı uzmanları günde iki kez yağ bazlı krem sürmenizi önerir. Duş ya da pedikürden sonra uygulayabilirsiniz.

    AYAKKABI TERCİHLERİNE DİKKAT EDİN

    2

    Yüksek topuklu giyerken dikkatli olun. Bir topuğun çok yüksek olması ya da uzun süre topuklu ayakkabı üzrinde durmanız eklemlerde ağrıya hatta ayaka bileğinizde hasara bile yol açabilir.
    Parmak arası terliklerle de uzun süre vakit geçirmeyin. Ağrıya ve iltihaba neden olabilirler. Ayrıca, parmaklarınız korumasızdır ve çizilebilir veya incinebilirler. Ayak parmaklarınızı örten ve ayaklarınızı destekleyen ayakkabılar giyin. Çoraplarınızı sık sık değiştirin. Mümkünse, ayaklarınızın nefes almasını sağlayan hafif çoraplar giyin. Tüm bunlar ayaklarınızın kötü kokmasından ve mantar enfeksiyonlarının gelişmesinden koruyacaktır.

    SPOR HER ZAMAN İYİ DAVRANMAZ

    3

    Uygun önlemler almadan egzersiz yapmayın. Eğer tüm hayatınız boyunca bir kanepede oturduysanız ve aniden 9 km koşmaya başladıysanız bu durum aşırı yüklenmeden kaynaklanan stres kırıklarına neden olabilir. Bunları önlemek için, eğitiminizde yavaşça ilerleyin ve ısınmayı unutmayın.

    AYAK MASAJI

    4

    İyi bir ayak masajı yapmayı öğrenin. Ayaklarınızın topuğundan başlayın ve ayak parmaklarına ilerleyin. Ayaklara yukarıdan aşağıya masaj yapılmalıdır. Bu, boğaz kaslarını gevşetmek, ağrı ve sertliği azaltmak ve eklem deformasyonu önlemek için keyifli bir yoldur. Ayak masajı uzun bir yürüyüş gününden sonra faydalıdır. Ancak, yapmaya başlamadan önce, özellikle de herhangi bir sağlık sorununuz varsa, doktorunuza danışmak daha iyidir.

    RAHATLATICI EGZERSİZLER YAPIN

    5

    Ayaklarınız yere düz basacak bir sandaliyeye oturun. Büyük ayak parmaklarınızın etrafına lastik bant yerleştirin. Büyük ayak parmaklarızı yavaşça diğer ayak parmaklarıza doğru sürükleyin. Ayakları 5 saniye boyunca tutun ve 10 kez tekrarlayın.Egzersizler, çok sayıda yürüme veya topuklu ayakkabı giymesinden sonra eklemlerinizden gelen gerginliği gidermenize yardımcı olacaktır. Kas ağrılarını dindirir, sertliği azaltır ve eklem deformasyonunu önler.

    AYAKLARINIZI YUKARI KALDIRIN

    6

    Öğleden sonra ayaklarınızda ve ayak bileklerinizde şişme hissediyor musunuz? Ondan kurtulmanın bir yolu, ayaklarınızı bir yastık üzerine koymak ya da onları ayakta tutabilecek başka bir şey koymaktır. Çok fazla yürüyüyorsanız, şişlik, yorgunluk ve hafif bir ağrı ile birleştiyse, buz pedlerini de kullanabilirsiniz.

    YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN

    7

    Vücudunuzun başka bir parçası olarak, ayaklarınız ne yediğinize ve içtiğinize tepki verir. Şişmeye maruz kalıyorsanız, tuzlu ürünlerden kaçının, ancak diyetinizde daha fazla protein bulundurun.
    Eğer aniden ayaklarınızda yanma / karıncalanma hissederseniz, bu alkol kötüye kullanımının işareti olabilir. Aldığınız içeceklerin sayısını azaltın ve yeterli vitamin aldığınızı kontrol edin.
    Genel olarak, vücudunuzun tüm basınçlarının ayaklarınıza düştüğünü unutmayın. Aşırı kilolu olmak ayak ağrısına neden olabilir.

    NASIR TEDAVİSİ

    8

    Ayaklarınızdaki sert, kalınlaşmış deri lekelerine nasır denir.Genllikle ağrılı olan bu dokular ölü cilttir. Nasırlar genellikle sıkı veya rahatsız edici ayakkabılardan oluşur. Bu durum için ana tedavi ve önleme yöntemi ayakkabılarınızı değiştirmektir. Yatağa gitmeden önce bölgeleri nemlendirin. Banyodan sonra ponza taşıyla ovun. Bazı uzmanlar ayrıca kalın dokunun çözünmesine yardımcı olmak için salisilik asit kullanılmasını önermektedir. Ancak, almadan ve talimatlara uymadan önce doktorunuza danışın.

    Ayaklarınızı sağlıklı tutmak için teknikleriniz neler?

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler