KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ayaklarınız hep üşüyorsa size çözüm önerileri

    Bu soğuk havalarda herkes üşümekten şikayetçi. Özellikle de ellerin ve ayakların. Bu yazımızda ayak üşümelerini en aza indirmenin yollarını anlatacağız. Ayak üşümesinin genel nedeni kan dolaşımının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca anemi, kronik yorgunluk sendromu, huzursuz bacak sendromu, periferik nöropati veya sinir hasarı, periferik damar hastalığı, diyabet, hipotiroidi, raynaud hastalığı ve hipotermi gibi diğer sağlık sorunlarınında bir belirtisi olabilir.

    Beslenme eksiklikleri, alkol kullanımı ve aşırı sigara da ayak üşümesine neden olan faktörlerdendir.

    Ayaklarınız üşürken, renk değişikliği, uyuşukluk ya da karıncalanma hissedilmesi, açık yaralar veya kabarcıklar ya da deri değişikliği gibi etkenlerde oluyorsa o zaman mutlaka bir doktora başvurun.

    Üşüyen ayaklar için evinizde yapabilecekleriniz şunlar:

    1.Sıcak yağ masajı

    iStock-514117384

    Ayaklarınızın yeniden ısıtmak için en basit yöntemlerden biridir. Birkaç saniye mikrodalgada zeytin, hindistan cevizi ya da susam yağını ısıtın. Bu ılık yağ ile ayaklarınızı parmaklardan bileğinize doğru ovun. 10 dakika yapacağınız masaj sonrasında ayağınıza pamuklu bir çorap giyin.

    2.Hidroterapi

    iStock-508631673

    Hidroterapi ayaklarınızı ısıtmak için evde deneyebileceğiniz basit seçeneklerden biridir.

    Uygulaması şöyle yapılır:
    Bir kovaya soğuk su diğer kovaya ılık su koyun. Rahat bir pozisyonda oturun ve 2 dakika boyunca soğuk suda ayaklarınızı ıslatın. Ardından, 1 dakika ılık su havzasına geçin. 15 ila 20 dakika süreyle iki havza arasında ayaklarınızı değiştirerek devam edin. Ardından ayaklarınızı kurutun ve çorap giyin.

    Not: Suyun içine zencefil, biberiye, nane ya da selvi esansiyel yağından birkaç damla karıştırabilirsiniz.

    3.Ayak egzersizleri

    iStock-503818820

    Ayak egzersizi kan akışını sağlamak ve ayakları sıcak tutmak için önemlidir.

    Uygulama şöyle:
    Ayak parmaklarının üzerine kalkın ve bir dakika sonra yavaşça topuklarınızın üzerine inin. 10 dakika boyunca aynı işlemi tekrarlayın. Otururken, ayak bileklerinizi saat yönünde ve tersinde 20 kez çevirin. 10 ila 15 dakika süreyle önce topuklarınızın sonra parmaklarınızın üzerine yürüyün.

    4. Epsom Tuzu

    iStock-645045996

    Epsom; potasyum, magnezyum sülfat barındırdığı için ayaklarınızın ısınmasını sağlayacaktır. Ilık su ile doldurulmuş küçük bir kovanın içine ½ fincan epsom tuzu karıştırın. Tuz eriyene kadar karıştırın ve ayaklarınızı 15 ila 20 dakika boyunca kovanın içinde tutun.

    5. Zencefil

    iStock-494610632

    Zencefil kan dolaşımını arttırır ve soğuk ekstremitelerle mücadele eder. 10 dakika boyunca 2 bardak su içinde dilimlenmiş 1 yemek kaşığı zencefili karıştırın ve için. İsterseniz içine bal da ilave edebilirsiniz. Bir avuç zencefil dilimlerini su içinde kaynatın. Daha sonra ılık hale geldiğinde ayaklanızı bu su içinde bekletin.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler