SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aykut Kocaman'dan gol, penaltı ve Tudor yorumu!..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 0-0 sona eren Galatasaray maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Aykut Kocaman'ın sözleri şöyle: "Beraberlik her iki taraf için doğru gözüküyor. İlk yarı maçı koparmaya daha yakındık. Fırsatları değerlendiremedik. 2. yarı ise beklentilerimizin tam tersi oldu. Kırmızı karta kadar olan süreç onlar bizim zaaflarımızı değerlendirdi. Kırmızıdan sonra topu tehlikeli bölgeye geçiremedik. Mutsuzuz tabii. 2. yarıdaki 20-25 dakikayı görünce kötünün iyisi de denebilir.

TUDOR'LA TARTIŞMASI
Refleks olarak ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Biz genelde diğer tarafa çok fazla kafamızı çevirmiyoruz. Bunun cevabını diğer teknik adamın vermesi gerekiyor.

ATTIĞIMIZ GOL ÇOK GRİ POZİSYON, GALATASARAY'IN POZİSYONU DA ÖYLE
Böyle bir ortamda biraz da olsa hakemlere hak vermemeye çalışmak büyük insafsızlık olur. Çok zor bir ortam. Sadece burası için değil, diğer statlar için de gerekli. Ne olursa olsun bize verilsin düşüncesi var. Bütün topluma nakşetmiş bir durum. Bizim aleyhimize çok net kararlar vardı. Anlamaya çalışıyorum. İki taraf aleyhine ve lehine terazi şaştı. Attığımız gol çok gri, olabilir olmayabilir. Galatasaray lehine olan da aynı şekilde. Çok ortada kararlar vardı. Genel hakemlik için bakıldığı zaman, Çakır’ın kafasında herhangi bir takımı öne çıkarmak gibi bir niyeti yoktu. Başka da söyleyecek bir şeyim yoktu. Hepimiz her şeyi kendimiz için istiyoruz. İşin doğası gereği ritm de kaçıyor. Kesinlikle fark doğurdu oyuncu değişiklikleri. Esas derdim enerjiyi artırmaktı. Galatasaray fazla geliyordu her iki taraftan da... Giuliano geldiği günden beri güç katan isimlerden biri. Hem kalitesi, hem oyun bilgisi gerçekten çok çok iyi. Bugün ve yarın için temel taşlardan biri olabilecek bir futbolcu. Pek çok pozisyonda olduğu gibi, takımı tamamlamakta en önemli oyuncularımızdan bir tanesiydi.

Tabi ki çalışacağız. Puan ortalamasını yükseltmeye çalışacağız. Rakiplerimizin kaybını bekleyeceğiz. Suniden kastım buydu. 3 puanlı sistem var. 2,06 puan ortalaması vardı Galatasaray’ın. Bizim de 2,08... Anormal durumlar olmuyor mu oluyor. İlk 3 puanlık dönemde Fenerbahçe ciddi bir fark yapmış. Ligin içinde olan şeyler. Totalde her şey ortalamasını bulur düşüncesiyle gittiğinizde Fenerbahçe için bu averaj kabul edilebilir bir durum değildi. Suniden kastım buydu. Futbol oyunu bu. Özellikle geçen sezon ve bu sezon yabancı sayısı sonrası kadrolar değişti. Bizim kayıplarımız tarafından bakıldığında kayıplarımız daha az olmalıydı. Aynı takımlar rakiplerle de oynayacak. Puan ortalaması normale dönecektir. Bizim de puan ortalamasını yükseltmemiz lazım.

Gol ağırlıklı diyebilirim. Her iki taraf da haklıdır. Her savını ortaya atan haklıdır. Bazı pozisyonlar biraz griydi. Oyun içindeki pozisyon açısından, maçı koparma açısından yakaladığımız pozisyonlar vardı. İkinci yarıda oyunun seyri döndü. Özellikle kırmızı karttan sonraki bölümü çok anlamsızca harcadık. Ben maçtan önce de düşüncelerimi aktardım. 2 takım 100 yıldır, karşı karşıya geldi. Yenmemiz kadar yenilmemiz de mümkündü. Zaten bir takım nedenlerden dolayı kulübün üstündeki negatif algıyı, koptu, kırıldı gibi ifadeler vardı. Vazgeçtiğiniz zaman mağlup olursunuz. Bugün galibiyet alsaydık biraz daha hızlı koşar hale getirecekti. Şu andaki stabil durumun korunmasına gelince. Puan farkı devre sonuna kadar inecektir diye düşünüyorum. Sadece bir tahmin yapıyorum. Biz kendi tarafımızı atlamaz ve normale dönersek bu olacaktır. İkinci yarıya daha güçlü başlayacağız. Sıkıntıların olduğunun farkındayım. Bu takımın yapabileceklerini biliyorum.

BÜLENT YILDIRIM'A GÖNDERME
İnsanların zorluklarını biliyorum. Sıkıntılar herkes için geçerli. Şu ortamı görüyoruz. Sadece Galatasaray ya da Galatasaraylılara ait bir ortam değil. Türkiye geneli için böyle. Daha 5. dakikada Bülent Yıldırım’ın maçı Fenerbahçe lehine götürmemek üzere götürdüğü net görünüyor. Bugün hakem ise tartıda bizim lehimize verdiği 2 tane karar vardı. Ama öbür taraftan baskı ortamını düşündüğümüzde kim maçı nasıl kazanırsa kendiliğinden kazansın noktasına götürüyordu işi."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler