KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bağışıklık aşısı tekrarlayan düşüklere kalkan oluyor!

    Bazı gebelikler sanıldığı kadar kolay elde edilmiyor. Birbiri ardına gelen düşüklere lenfosit aşısı uygulanarak gebelik şansı arttırılabilir. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, bağışıklık aşısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

    Nedeni açıklanmayan düşükler, bağışıklık sistemindeki bozukluklara bağlı olabilir. Lenfosit aşısı baba adaylarından alınan kanla hazırlanarak, anne adayına enjekte ediliyor. Yıllardır hastalara uygulanan bu yöntemle başarılı sonuçlar elde ediliyor. Lenfosit aşısı ile sağlıklı gebelik elde etmek daha da kolaylaşıyor.

    Tekrarlayan Düşükler Önlenebiliyor!

    Son yıllarda immünoloji (bağışıklık bilimi) alanındaki gelişmelerle birlikte yapılan araştırmalar nedeni izah edilemeyen düşüklerin yüzde 80'inin bağışıklık sistemindeki bozukluklara bağlı olabileceğini ve bunların birçoğunun yeni tedavi yöntemleri ile önlenebileceğini gösteriyor.

    Bağışıklık sistemi, proteinleri tanıdık veya yabancı olarak gruplar. Ardından da yabancı olarak gruplandırdığı proteinlere karşı savaş açar ve proteinleri öldürmek için bir dizi reaksiyon başlatır. Hücrelerin tanıdık ya da yabancı olarak algılanması, hücre yüzeyinde bulunan antijen olarak adlandırılan proteinler sayesinde gerçekleşir. Bu antijenlere karşı vücuttaki lökositler (beyaz küreler) antikor adı verilen kompleks bileşikler üretir.

    Lenfosit aşısı, 1970-1979 yılları arasında deneysel çalışmaları tamamlanan bir yöntemdir. Bu yöntem 1978 yılından beri tekrarlayan düşüklerin tedavisinde kullanılmaktadır. Günümüzde nedeni açıklanmayan infertilite ve yardımcı üreme teknikleri ile ısrarla gebelik elde edilemeyen vakaların tedavisinde de kullanılır.

    Lenfosit Aşısı Nasıl Hazırlanır?

    Baba adayından alınan kan örneğindeki lenfositler ayrıştırılır. Lenfositlerin ayrıştırılabilmesi için özel solüsyonlar kullanılarak santrifügasyon yapılır, ayrıştırılan lenfositler anne adayının ön koluna 4 ayrı noktadan enjekte edilir. Enjeksiyon esnasında hafif yanma ve ağrı hissedilmesi olağandır.

    Aşı hazırlanmadan önce baba adayı mutlaka Hepatit ve HIV açısından incelenir. Hepatit taşıyıcısı olan kişilerden alınan kan aşı hazırlanmasında kullanılmaz. Anne adayının Rh negatif baba adayının Rh pozitif olduğu durumlarda ileride kan uyuşmazlığına bağlı problemlerin oluşmaması için aşı ile beraber Rhogam verilir.

    Anne ve Bebeğe Zararı Yok!

    Lenfosit aşısı anne adayına ve gelişmekte olan bebeğe zarar vermez. Bununla birlikte Lenfosit aşısı ile dünyaya gelen bebeklerde doğumsal anomali artışı veya gelişme geriliği görülmemiştir. Lenfosit aşısı ile tedavi gören kadınlarda otoimmün hastalıkların görülme olasılığı yükselmez.

    Lenfosit aşısı yaptıran kadınların kan vermesinde ya da organ nakli yapılmasında herhangi bir problem yoktur. Lenfosit aşısı, anne adayına damardan yavaş yavaş verilerek, bağışıklık sistemini baskı altına alır ve tekrarlayan düşüklerin önüne geçer.

    **Op. Dr. Seval Taşdemir
    Kadın Hastalıkları, Doğum
    ve Tüp Bebek Uzmanı
    www.fertijin.com.tr
    https://www.facebook.com/drsevaltasdemir
    https://www.instagram.com/drsevaltasdemir

    **

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler