KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek 7 yiyecek

    Hepimizin soğuk algınlığı ve grip olmadan kış aylarını geçirmek istiyoruz. Bunun için bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeniz gerekiyor. Bu iş aslında çok da zor değil. İşlenmiş gıdalardan kaçının ve bağışıklık sisteminizi sürekli ayakta tutacak yiyeceklere yönelin.

    Fermente gıdalar

    iStock-696693004

    Bu doğru; İnsan vücudunda birçok bakteri vardır. Bunlardan sadece çok küçük bir bölümü sizin hasta olmanıza neden olur. Diğerleri ise yani yüzde 80'i bağışıklık sistemini korumak için vardır. Bu sağlıklı bakterileri ayakta tutmak ve sağlıklı bir şekilde görevlerini yapmalarını sağlamak için günlük beslenmeniz içinde kefir, lahana turşusu, kimchi ve Kombucha gibi gıdaları ilave edin.

    Karotenoid içeren yiyecekler

    iStock-482337794

    Patates, kabak, havuç, mango ve papaya gibi tropikal meyveleri gıdalarınıza ilave edin. Karotenoidler vücudumuzun inflamasyonun yok olmasını sağlar ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Bağışıklığın ihtiyacı olan A vitamini bu besinlerde bol miktarda bulunmaktadır.

    Narenciye

    iStock-502964550

    C vitaminin soğuk algınlığının süresinin kısaltıp kısaltmadığı konusunda farklı görüşler vardır. Ancak bilinen şu ki, stres altında vücudun bağışıklık sistemi baskılanır ve vücudumuz çok daha fazla C vitaminine ihtiyaç duyar. Yaşadığımız toplumda stresin çok yüksek olduğu düşünüldüğünde günlük olarak C vitamini almayı ihmal etmeyin. C vitaminin en yüksek bulunduğu yiyecekler limon, portakal ve biberdir.

    Hindistan cevizi yağı

    iStock-540732578

    Hindistan cevizi yağı benzersiz bir bileşimdir. Anne sütünde bulunan ve bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren monolaurin bileşikleri ihtiva edir. Bu bileşik vücutta laurik asite dönüşür. Bu tropik yağı yemeklerinizde kullanmanızı öneriyoruz.

    Sarımsak

    iStock-596068108

    "Doğanın antibiyotiği" olarak bilinen, sarımsak doğal antibakteriyel, antimikrobiyal ve antiviraldir. Taze olarak tüketilmesi mükemmeldir. Eğer soğuk algınlığı başlamışsa limon, zencefil ile birlikte çay yaparak içmeyi deneyin.

    Bal

    iStock-183354852

    Sarımsak gibi, bal da antiviraldir boğaz ağrıları için faydalıdır. Antimikrobiyal bileşikleri sayesinde cilt yaralarının hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Tüketeceğiniz balın ham olması çok önemlidir. Ham balda kovanlarda bulunan "arı tutkal" olarak bilinen propolisten epey miktarda bulunur. Bu tutkal aslında balın bakteri ve organizmalardan korunmasını sağlar. Günde sadece bir kaşık bal yemeniz yeterli olacaktır.

    Zencefil

    iStock-185258795

    Zencefil, vücudun detoks yapmasını sağlar. Vücudunuzu ısıtarak sağlıklı terlemeye yardımcı olur. Zencefil aynı zaman mide dostudur. Bulantıları ve mide rahatsızlıklarını da hafifletir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler