YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bal ile tüketildiğinde o hastalığa derman olacak!

    C vitamini açısından zengin olan kudret narı, isminin hakkını veren ender besinlerden biri. Yaz aylarında meyvelerini veren kudret narı C vitaminin yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri ile doludur. Alternatif tıbbın vazgeçilmezi haline gelen kudret narı bir de organik balla birleşince mucizeler yaratıyor. İşte tedavi ettiği hastalıklar...

    Kudret narı hücre yenileyici özelliği sayesinde doğanın bizlere armağan ettiği bir şifacı haline gelmiştir. Olgunlaştığında bal ya da zeytinyağı ile karıştırılıp tüketildiğinde birçok hastalığa derman olabiliyor. Lutein ve lycopnene maddeleri doğada bulunan en etkili iki antibiyotik türüdür ve kudret narı, bu iki maddeyi de bünyesinde barındırır. Bu sayede vücut ağrılarında son derece etkilidir.

    iStock-829764990 (1)

    Kudret narından daha fazla yarar sağlamak için balla karıştırılıp tüketilmesi önerilir. Faydalarını sıralayacak olursak;

    Antienflamatuar etkisi sayesinde vücuttaki iltihabı kurutur.
    E vitamini ve güçlü protein yapısı sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı direnç kazandırır.
    Cilt hastalıkları üzerinde etkilidir.

    iStock-496257102

    Kan şekerini dengede tutar.
    Eski dönemlerde yanık tedavisinde kudret narının kullanıldığı söylenir. Zeytinyağı ile karıştırılan kudret narı yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
    Bazı araştırmalar, kudret narının vücutta tümöre dönüşme ihtimali olan hücreleri onardığını ortaya koymuştur. Kanser gibi zor hastalıklarla mücadele eder. Sağlığını önemseyen bireyler düzenli olarak kudret narını kullanmalıdırlar.
    Kabızlık problemi yaşayanların imdadına yetişir. Eğer ilaç kullandığınız halde hala bir düzelme yaşamadıysanız muhakkak balla karıştırılmış kudret narını denemelisiniz.

    Kudret narı nasıl hazırlanır?

    iStock-1044097026

    10 adet kudret narının çekirdeklerini temizleyin. Blendırdan geçirin.
    Kudret narına bir su bardağı organik bal ve yarım su bardağı naturel sızma zeytinyağı ilave edin.
    Karışımı bir gün boyunca ağzı kapalı ve karanlık bir yerde saklayın. Ertesi gün tüketebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler