KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bana cilt alt tonunu söyle, sana makyajı söyleyeyim!

    Soğuk, sıcak ve nötr olarak üçe ayrılan cilt alt tonlarını gelin birlikte keşfedelim!

    Muhtemelen siz de zaman zaman “bu renk seni çok açtı” ya da “bu renk seni çok boğdu” gibi yorumlar almışsınızdır. Peki bu renklerin yakışıp yakışmama nedenlerinin ne olduğunu hiç düşündünüz mü? Sizi yormadan biz hemen açıklayalım; sahip olduğunuz cilt alt tonu!

    Cilt alt tonu; saç renginizi, makyanızı hatta giydiğiniz kıyfetlerin rengini dahi etkileyen bir durum. Eğer cilt alt tonunuza uymayan bir allık seçerseniz bu sizin cildinizi solgun gösterir ya da yine cilt alt tonunuza uymayan bir saç rengini uygularsanız yüzünüz olduğundan daha soluk görünecek. Soğuk, sıcak ve nötr olarak üçe ayrılan cilt alt tonlarını gelin birlikte keşfedelim!

    cilt tonu

    Cilt alt tonları nasıl belirlenir?
    Cilt alt tonunuzu keşfetmek için yapmanız gereken şey çok basit. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınıza dikkatlice bakın. Eğer damarlarınız yeşilse sıcak, maviyse soğuk hem mavi hem yeşilse nötr cilt at tonuna sahipsiniz demektir.

    Sıcak cilt alt tonu
    Sıcak cit alt tonuna sahip kişilein cilt altları sarı pigmentlerden oluşuyor. Bu cilt alt tonuna sahip olanların makyajda en iyi görünümü elde edeceği renkleri ise turuncuya çalan kırmızılar, canlı ve sıcak tonlar. Fondöten satın alırken sarı alt tonları, allıklarda mercan ve bronz tonları ideal bir seçim olacaktır. Dudaklar için en iyi tonlar nude ve şeftali iken, göz makyajında en yakışan renkler ise kahve tonları...

    ruj-

    Soğuk cilt alt tonu
    Soğuk cilt tonuna sahip kişilerin cilt alt tonu pembe pigmentlerden oluşuyor olsa da illa beyaz tenli kişilerde olacak diye bir durum söz konusu değil. Unutmayın ki esmer bir ten rengine sahip kişi de soğuk cilt konuna sahip olabilir.

    Soğuk cilt tonuna sahip olanlara alt tonu mavi olan kırmızılar, soğuk pembeler, pastel renkler ve koyu tonda bordolar ideal olacaktır. Allıkta mürdüm ve pembeler idealken, göz makyajında gül kurusu ve pembeler yakışacaktır. Soğuk cilt alt tonuna sahip olan kişilerin dudak içinideal renk seçimi pembenin tonları...

    pembe-ruj

    Nötr alt tonu
    Cildinizin nötr alt tona sahip olup olmadığını anlamak isterseniz o halde yapmanız gereken şey çok basit. Gün ışığında bileğindeki damarlarınıza dikkatlice bakın. Eğer damarlarınız hem mavi hem yeşil ise o halde nötr bir alt tona sahipsiniz demektir. Eğer bu tip bir cilt alt tonuna sahipseniz şanlısınız çünkü bu kişilere her renk yakışıyor bu da makyaj konusunda dilediğiniz gibi özgür olabileceğiniz anlamına geliyor!

    ruj-kirmizi


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler