HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Banka soymak için 1,27 milyon dolar harcadılar

Brezilya'da banka soymak için hazırlık yapan çete 500 metre tünel kazdı. Çete üyelerinin ahşap ve demir destekli, ışıklandırılmış tünel için yaklaşık 1,27 milyon dolar harcadıkları ortaya çıkarıldı. Hırsızların hedefi bankanın kasasında bulunan yaklaşık 317 milyon ABD dolarıydı. Soygun girişimi son anda önlendi. Kazılan tünel fark edilmese çete en büyük banka soygununa imza atacaktı.

Banka soymak için 1,27 milyon dolar harcadılar

Brazilya'nın Sao Poulo kentinde 16 kişilik çete Bank of Brazil'i soymak için 500 metre tünel kazdı.

Sao Paulo Cezai Soruşturmalar Dairesi (DEIC) Sözcüsü Fabio Pinheiro Lopes, soygunu planlayan ve banka şubesine 600 metre uzaklıkta ev tutan çeteyi 3 ay önce takibe aldıklarını açıkladı.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK SOYGUNU OLACAKTI"

Tünelin tamamlandığını fark edince operasyon düzenlediklerini belirten Lopes, “Bankadan 1 milyar Brezilya reali (yaklaşık 317 milyon dolar) çalmayı planlıyorlardı. Başarsalardı bu, dünyanın en büyük soygunu olacaktı” dedi.

Çete üyelerinin ahşap ve demir destekli, ışıklandırılmış tünel için yaklaşık 1,27 milyon dolar harcadıkları tespit edildi.

TUTUKLANDILAR

Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen çete üyelerinden bazılarının, 2005’te 75 metrelik tünel kazıp Fortaleza Eyaleti Merkez Bankası'ndan yaklaşık 70 milyon dolar çaldıkları belirlendi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler