HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona saldırısında kan donduran detay! Hedef Türkler mi?

Dünya İspanya Barcelona'daki terör saldırısı ile sarsıldı. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi yaralandı. Son üç günde ikinci kez isminde "İstanbul" geçen ve yurt dışında bulunan bir restoranın uluslararası terörün hedefi olduğu ortaya çıktı.

Barcelona'daki terör saldırısından art arda detaylar gelmeye devam ediyor. Saldırganların Türk restoranına girdiği belirtildi. Öte yandan son üç günde ikinci kez isminde "İstanbul" geçen ve yurt dışında bulunan bir restoran uluslararası terörün hedefi oldu.

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da 14 Ağustos'ta bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda en az 20 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı.

ÜÇ GÜNDE İKİNCİ TÜRK RESTORANI

Aziz İstanbul adlı Türk restoranını hedef alan bu terör saldırısını cihatçı grupların gerçekleştirdiği bildirilmişti.

İspanya'nın Barcelona kentinde bugün turistik alışveriş caddesi La Rambla'da yayaların arasına dalıp çok sayıda insanın ölmesine ve yaralanmasına neden olan teröristler de bu saldırının ardından isminde "İstanbul" geçen bir restoranı hedef aldılar.

Kentin meşhur Katalunya Meydanı yakınlarındaki bu Türk yemekleri restoranında rehineler olduğu bildiriliyor.

Uzmanlar, DEAŞ'ın daha önce İspanya'yı da tehdit ettiğini ve son saldırının da bu terör örgütünün izlerini taşıdığını söylüyor.


En Çok Aranan Haberler