HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona saldırısında 1 Türk ağır yaralı! İspanya restoran sahibini konuşuyor!

Barcelona saldırısında bir Türk vatandaşı ağır yaralandı. İlk resmi açıklamaya göre en az 13 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi ise yaralandı. Madrid Büyükelçiliği saldırıda ağır yaralananlar arasında bir de Türk vatandaşının bulunduğunu açıkladı. Öte yandan, saldırıda, en kritik dakikaların Türk restoranı Luna De İstanbul’da yaşandığı ortaya çıktı. İspanya basını, restoranın sahibi 27 yaşındaki Ercan Can'ın kahramanlığını konuşuyor. İşte Can'ın gözünden La Rambla'da yaşanan korkunç anlar...

İspanya'nın Barcelona şehrinde bir minibüs onlarca kişinin arasına daldı. Polis yetkilileri Las Ramblas'ta meydana gelen olayı doğrularken çok sayıda yaralı olduğu bilgisi verildi. İlk resmi açıklamaya göre en az 13 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi ise yaralandı. Madrid Büyükelçiliği saldırıda ağır yaralananlar arasında bir de Türk vatandaşının bulunduğunu açıkladı.

EN KRİTİK DAKİKALARIN TÜRK RESTORANI LUNA DE İSTANBUL’DA YAŞANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Barcelona’da 12 kişinin hayatını kaybedip 80 kişinin yaralandığı terör saldırısında, en kritik dakikaların Türk restoranı Luna De İstanbul’da yaşandığı ortaya çıktı.

Restoranın sahibi 27 yaşındaki Ercan Can yaşadıkları o korkunç dakikaları anlattı: “İşyerinde günlük rutinlerimizi yaparken birden büyük bir ses duyduk. Mini komyonet bir aracın hemen yan taraftaki duvara çarptığını gördüm. Çarpmayla birlikte insanlar etrafa doğru kaçışıyordu. Ne olduğunu anlamayamadım ama caddedeki bir çok kişi de restorantın kapasına geldi ve panikle içeri girdi. İşte o zaman bir terslik olduğunu anladım. İçerideki insanların ve çalışanlarımın hayatını kurtarma refleksiyle kapıyı kapattım. O sırada iki terörist kapıdan içeri giremedi. Kapıyı kapatmasam içeri gireceklermiş. Olaya tanık olan arkadaşlarımın anlattığına göre kapıdan içeriye giremeyen iki terörist apartmandan içeri girip yukarı çıkmış. Zaten o noktadan sonra ne oldu bilinmiyor.”

ÇATIDAN KAÇMIŞLAR

Diyarbakır’dan 11 yıl önce Barcelona’ya giderek restoran açan Ercan Can bundan sonra yaşananları ise şöyle anlattı: “Olayın hemen ardından polisler geldi. Etrafta bir çok yaralı vardı. Yaralıları hemen benim dükkanıma aldık. Ardından polis etrafta güvenlik tedbirlerini artırdı. Her tarafı sardı. Hemen akabinde ise ambulanslar geldi ve yaralıları benim dükkanımdan tahliye ettik. Aradan saatler geçmesine rağmen hala dükkanımda polisler var. Biz de ortalığı toparlamaya çalışıyoruz. Teröristlerin ise kaçtığı söyleniyor. İddiaya göre apartmanın üst katına çıkıp çatısından kaçmışlar.”

Öte yandan, Katalonya yerel polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Barcelona'da dün öğleden sonra yapılan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ve benzer bir saldırı girişimine daha hazırlandıkları belirtilen 5 şüpheli, Katalonya bölgesindeki turist yerleşim yerlerinden Cambrils'de sabaha karşı çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

[![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1365420/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/ispanya-barcelonada-iki-ayri-teror-saldirisi-bilanco-cok-agir-110103203378)
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler