HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barış için yürüyen aktivistler Kabil'de coşkuyla karşılandı

Hükümetle Taliban arasında ateşkes sağlanması ve savaşın sona ermesi çağrısıyla Helmand vilayetinden yola çıkan grubun yürüyüşü Kabil'de son buldu

KABİL (AA) - Afganistan'da hükümetle Taliban arasında ateşkes sağlanması ve savaşın sona ermesi talebiyle 13 Mayıs'ta yola çıkan bir grup aktivist, başkent Kabil'de büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.

Güneydeki Helmand vilayetinden 13 Mayıs'ta 8 kişiyle yola çıkan grubun yürüyüşü, geçtikleri her bölgede kendilerine katılanlarla 200 kişiye ulaşarak başkent Kabil'de son buldu.

Grup, aralarında sivil toplum örgütü üyeleri, kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık tarafından çiçeklerle karşılandı.

Karşılama töreninde konuşan grup üyelerinden Hayber İkbal, Afganistan'a barışın gelmesi için çıktıkları yolun sonuna geldiklerini ve bunun için eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Afganistan halkının barış istediğinin altını çizen İkbal, yürüyüşleri sırasında geçtikleri vilayetlerden çok fazla destek aldıklarını söyledi.

Öte yandan Afganistan Halk Meclisi de barış için yürüyen gruba desteklerini açıkladı.

Aktivistler, yürüyüşten önce Leşkergah kentinde stadyum önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından Helmend'de barış için oturma eylemi yapmıştı.

- Ateşkes kararı

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, daha önce yaptığı açıklamada, 20 Haziran'a kadar Taliban'a yönelik geçici ateşkes kararı alındığını kaydetmişti.

Gani, bayramın ikinci günü ateşkes kararını süresiz uzattığını açıklamıştı.

Taliban da 2001'deki ABD işgalinin ardından ilk kez ateşkes ilan ederek Ramazan Bayramı'nda 3 günlük ateşkes kararı almıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler