SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başakşehir salladı ama yıkamadı

Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında temsilcimiz Başakşehir deplasmanda Sevilla'ya 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Başakşehir Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi playoff rövanş maçında Sevilla ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Ramon Sanchez Pizjuan'da oynanan mücadele 2-2 sona erdi.

Başakşehir, 17. dakikada Eljero Elia ile deplasmanda öne geçti. Sevilla, 53. dakikada Sergio Escudero ile eşitliği sağladı. Wissem Ben Yedder, 75'de ev sahibini öne geçirdi. Edin Visca, 83. dakikada skora eşitliği getirdi. Emre Belözoğlu'nun 89. dakikadaki serbest vuruşu direkte patladı.

İlk maçı İstanbul'da 2-1 kaybeden Başakşehir, Ramon Sanchez Pizjuan'da istediği skoru alamayarak Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

ABDULLAH AVCI'DAN İLK MAÇIN 11'İ

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında deplasmanda İspanya'nın Sevilla takımı ile karşılaşan Medipol Başakşehir, ilk maçtaki 11'i ile sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Sevilla maçını düşünerek Süper Lig'deki Kardemir Karabükspor karşılaşmasında dinlendirdiği futbolcularını İspanyol ekibi karşısında sahaya sürdü. Avcı, İstanbul'da oynadıkları maçtaki 11'i Sevilla'da da tekrarladı. Medipol Başakşehir'de son Kardemir Karabükspor maçına nazaran 9 oyuncunun değiştiği, sadece kaleci Volkan Babacan ve defans oyuncusu Epureanu'nun yerlerini koruduğu görüldü.

4-5-1 oyun düzeniyle çıktığı Sevilla maçında kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Avcı, savunmayı Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Elia ve Mossoro görev alırken, forvette Adebayor forma giydi. Mert Günok, Alparslan Erdem, Da Costa, Gökhan İnler, Mevlüt Erdinç, Kerim Frei ve Napoleoni de yedek kulübesinde oturdu. Mevlüt, İstanbul'daki ilk maçın kadrosunda yer almamıştı.

SEVILLA 11'İNDE TEK DEĞİŞİKLİK

Sevilla tarafında ise teknik direktör Eduardo Berizzo, ilk maçtaki 11'ine göre tek futbolcu değiştirdi. Berizzo, Montoya'nın yerine Jesus Navas'ı 11'e aldı. İspanyol takımı, sahada 4-3-3 oyun dizilişinde oynadı.

RAMON SANCHEZ PIZJUAN'DA 30 SEVILLA TARAFTARI

Bu arada Medipol Başakşehir'in yeni marşını besteleyen ve takımla Sevilla'ya gelen şarkıcı Mustafa Ceceli de tribünlerden maçı izledi.

Öte yandan, 17 Ağustos'ta Barselona ve Cambrils'te meydana gelen terör saldırılarının etkisiyle Sevilla-Medipol Başakşehir maçı öncesinde İspanyol polisinin, stat çevresinde güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda yaklaşık 30 bin kadar Sevillalı taraftar karşılaşmayı izlerken, Türkiye'den gelen 30 kadar Medipol Başakşehir taraftarı da takımlarına destek verdi.

SEVILLA ÇOK ETKİLİ BAŞLADI

Sevilla, maça çok hızlı ve baskılı başladı. İlk dakikalarda Başakşehir kalesine yüklenen Sevilla, henüz 2. dakikada Correa ile önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. 3. dakikada Ben Yedder, bu kez sağ çaprazdan kritik bir pozisyonu değerlendiremedi.

İlk 5 dakikalık baskının geçmesinin ardından Başakşehir, sürekli ayağa paslar yaparak oyunun kontrolünü aldı. Başakşehir'in topla oynama yüzdesinde öne geçmesine rağmen gol pozisyonuna girilemedi. Sevilla ise 14. dakikada Mercado'nun uzaktan şutunda gole yaklaştı ancak top direkten geri geldi.

BAŞAKŞEHİR, PASLARLA GELİP ELIA İLE ATTI!

Sürekli pas yapmasının karşılığını alan Başakşehir, 17. dakikada organize bir golle Pizjuan'da öne geçti. Arka arkaya gelen pasların sonucunda ceza sahasına giren Junior Caiçara, kale ağzındaki Eljero Elia'ya pasını verdi ve Elia da boş kaleye golünü attı.

Başakşehir, golden sonra da topa hakim olmayı sürdürdü. Sürekli pas deneyen Başakşehir, özellikle hazırlık pasları sırasında hatalar yaparak kalesinde tehlikeli ataklar gördü. Sevilla'nın hücum oyuncuları ise Başakşehir'in hataları sonucu yakaladıkları fırsatları gole çeviremedi.

İlk yarının son bölümünde önemli bir pozisyon yaşanmadı ve ilk yarıyı Başakşehir, 1-0 önde kapattı.

SEVILLA YİNE BASKILI BAŞLADI, GOLÜ BULDU

Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo, ikinci yarı başlarken taktiksel değişiklikler yaptı. N'Zonzi'yi daha çok savunma önüne çeken Berizzo, hücum hattını ise birbirine daha yakın oynatmaya başladı. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da baskılı başlayan Sevilla, oyunu tek kaleye çevirdi. Bu baskının sonucunda ev sahibi ekip, 52. dakikada Jesus Navas'ın ortası, Escudero'nun kafa golüyle skora dengeyi getirdi.

Oyun taktiğinde ve anlayışında değişiklik yapmayan Başakşehir, yine paslarla oynamaya çalıştı ancak oyuncuların yavaş yavaş düşmesi sonrası paslar yerini bulmamaya başladı. Orta sahadaki oyuncuların baskılı oyunu sürdürememesiyle birlikte Sevilla daha rahat Başakşehir kalesine gelmeye başladı. Üst üste gelen Sevilla pozisyonlarında şans bir müddet Başakşehir'in yanındaydı.

NOLITO OYUNA GİRDİ, UMUTLARI BİTİRDİ

Abdullah Avcı da, oyundaki dengeyi bozmak adına yorulan Mossoro yerine Stefano Napoleoni'yi oyuna aldı. Sevilla'da ise kanat oyuncusu Correa yerine Nolito girdi.

72'de oyuna giren Nolito, yalnızca 3 dakika sonra arka arkaya çalımlar atıp topu Wissem Ben Yedder'e bıraktı. Ben Yedder de sağ çaprazdan sol köşeye net bir vuruş yaparak 75'te Sevilla'yı 2-1 öne geçirdi.

EDIN VISCA, 83'TE TEKRAR UMUTLANDIRDI

Son 15 dakikada skoru değiştirmek için çabalayan Başakşehir, Napoleoni'nin asisti ve Edin Visca'nın golü ile 83'te maça eşitliği getirdi.

Abdullah Avcı, golden sonra Mahmut'un yerine Gökhan İnler'i, Elia yerine Kerim Frei'ı oyuna sürdü.

EMRE BELÖZOĞLU VURDU, DİREKTE PATLADI

Emre Belözoğlu, 89. dakikada Sevillalı oyuncuları bir bir geçti ve faulle durduruldu. Ceza yayı üstünden frikiği kullanan Emre'nin şutu, maalesef direkte patladı. 4 dakikalık uzatmada tüm gücünü ortaya koyan Başakşehir, galibiyete, tura yaklaştı ancak olmadı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler