Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Batman Eşcinsel mi?

    Batman'in çizgi romanlarından beri gelen bir teori, eşcinsel olduğu üzerineydi. Gösterişli şatosu ve şatonun sakladığı 'yarasa mağarası' ilişkisi üzerinden okumalar yapıldı. Peki bu iddialar doğru mu?

    Şato dışarıya gösterdiği, 'normal' olarak adlandırılan kişiliği iken, bastırılmış kişiliğinin ise yarasa mağarası olarak kodlandığı düşünülüyordu.Yarasa mağarasına giriş ve çıkışların işlendiği biçim de Batman'in cinsel yöneliminin yansıması olarak görülüyor. Batman'in sevgilisi ise, uzun çoraplı Robin...

    1937'de yayınlanan 'Kimyasal Sendika Davası' hikayesinde Batman, bu sendikanın kullandığı renkli bir kimyasala (homoseksüel kimyasallar) maruz kalıyor. Bu kimyasal Bruce Wayne'in hareketlerini ve alışkanlıklarını değiştiriyor.

    Pahalı arabalar ve modaya olan ilgilsi bir anda artıyor. Wayne geceleri uyumakta güçlük çekiyor ve mazoşist fantazilerini erkekler üzerinde gerçekleştirmeyi arzuluyor. Wayne en sonunda bu isteklerini kimyasal üreticilerine bağlıyor. Kılık değiştirerek bu kimyasalların üretildiği fabrikaya sızmayı başarıyor.

    Deri elbise giyen Batman'e dönüştükten sonra Bruce Wayne geceleri suçlularla boğuşmaya kendini adıyor. Diğer erkekleri domine etme arzusu bir saplantıya dönüşüyor. Batman neredeyse tüm çizgiroman hayatı boyunca suçluları serbest kalabilmeleri için öldürmemeyi tercih ediyor ve böylece yakaladığı suçlularla tekrar boğuşabilme fırsatını ortadan kaldırmıyor.

    Batman v Superman'de, Superman İsa peygamber gibi yansıtılırken, Batman, daha sert, yaralanmaya aldırmayan hatta bundan zevk alan bir mazoşist olarak işleniyor. Bu filmin ismi Homoseksüel v Hristiyan olabilirdi.

    Batman v Superman'de Eşcinsellik

    ---Spoiler uyarısı! Henüz filmi izlemediyseniz ve filmle ilgili bir şey öğrenmek istemiyorsanız bu bölümü geçebilirsiniz---

    Batman v Superman'de dikkat çeken detaylardan biri de Batman'in sevgilisi olmamasıydı. Kurduğu duygusal ilişkiler Alfred ve Superman'leydi. Superman'i öldürmeye karar vermişken bir anda durup, ona yardım etmesi de buna bağlı olabilir. Filmin sonunda da hiç iletişim kurmadığı birinin arkasından 'seni hayattayken yüz üstü bıraktım, ölümünde yüz üstü bırakmayacağım' gibi romantik bir cümle kurulmasının da sebebi de bu. Ayrıca Superman'i durdurmak için silah kullanan Batman'in, öldürmek için kriptonitten mermi yapmak yerine mızrak yapması, Superman'i penetre etme isteğinden başka neyle açıklanabilir?

    ---Spoiler sonu!---

    Bu "teori" doğrulandı mı?

    En azından bizim bildiğimiz kadarıyla Batman'ın yaratıcısı ve telif hakları sahibi DC Comics veya Batman'in film haklarını elinde bulunduran Warner Bros. cephesinden bu teoriyi reddeden olmadığı gibi, onaylayan da yok. Görünürde bir hayli tutarlı gözüken bu teorinin doğru olup olmadığını nasıl teyit edebiliriz? Büyük ihtimalle DC veya Warner Bros. cephesinden teoriye yönelik bir açıklama getirmeden teyit etmek olası değil.

    Bu teori bir popüler kültür ikonu ile ilgili ortaya atılan ilk teori değil. Büyük ihtimalle sonuncu da olmayacak. Çünkü biz, insanların zihni birbirini izleyen olaylar arasındaki boşlukları doldurarak doğru ya da yanlış bir takım bütünlere varmasını sağlayacak şekilde çalışıyor. Apofeni adı verilen bu olay ise görünürde tutarlı ama aslında bilimsel ya da gerçek hiçbir kanıt olmadan bazı sonuçlara varmamızı sağlıyor. Bu sonuçlar ise genellikle küresel ya da yerel komplo teorileri şeklinde karşımıza çıkıyor. Aslında bunlara teori demek çok doğru olmaz, teorinin tanımı gereği olmaz, hipotez daha doğru bir kelime seçimi olabilir.

    Ben Affleck'in kendi yazıp yönettiği filmlerde de bu 'hipotezi' destekleyebilecek detaylar yakalayabilecek miyiz, henüz bilemiyoruz ama aklımızın bir köşesinde dursun bakalım. Bu hipotez bundan sonra Batman izlerken veya okurken, farklı bir bakış açısıyla ve gayet keyifli seyir imkanı sunabilir.

    -----

    Kaynaklar: Confirmed: Batman Is A Homosexual, Detective Comics Vol 1 27, How Will Batman’s Homosexuality Factor Into Batman V Superman: Dawn of Justice

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler