HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli askerlikte yaş sınırı ve ücret belli oldu mu? AK Parti'den yeni bedelli açıklaması

Bedelli askerlikte yaş sınırı ve ücret belli oldu! Bedelli askerlikte yaş 27, ücret 20 bin TL olarak belirlendi. Bedelli askerlik bekleyen yüz binlerce kişi 'Bedelli askerlikte yaş sınırı ne olacak?', 'Bedelli askerlik ücreti ne kadar?' sorularının yanıtını merak ediyordu. A Haber'in kulis bilgisiyle bedelli askerlikte yaş ve ücretin belli olmasının ardından 'Kaç doğumlular bedelli askerlikten faydalanacak? 1992'liler bedelli askerlikten faydalanacak mı?' sorularına yanıt aranıyor.

Bedelli askerlik 2018'de çıkıyor mu? A Haber'in son dakika haberine göre bedelli askerlikte yaş 27, ücret 20 bin TL olarak belirlendi. Bedelli askerlikte yaş ve ücretin belli olmasının ardından 'Kaç doğumlular bedelli askerlikten faydalanacak? 1992'liler bedelli askerlikten faydalanacak mı?' soruları merak edilmeye başlandı.

AK PARTİ'DEN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Ancak 27 yaşında altındaki bedelli adaylarını üzen bu haber, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından kısa sürede yalanlandı. Bedelli askerlikle ilgili kulis bilgilerinin doğru olmadığını belirten Turan, şunları söyledi:

"Kulis bilgileri doğru değil. Gündemimizde sadece OHAL var. AK Parti'nin şimdiye kadar vaat edip de yapmadığı hiçbir düzenleme olmadı. Bedelli ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız bunun bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Meclis açıldığı zaman ilk işlerden bir tanesi tabii ki bu olacaktır. İçeriği ile ilgili, ilgili bakanlığımız çalışacaktır. Şahsi kanaatim odur ki ekim gibi gündeme geleceğini ifade etmek istiyorum."

KAÇ DOĞUMLULAR BEDELLİ ASKERLİKTEN FAYDALANACAK?

Yüz binlerce kişinin merak ettiği bedelli askerlikte yaş ve ücret belli oldu. Peki, kaç doğumlular bedelli askerlikten faydalanacak? Yaş sınırının çok büyük ihtimalle 27 olarak belirlenmesinin ardından sınırın 1 Ocak 1991 olması tahmin ediliyor.

1992 DOĞUMLULAR BEDELLİ ASKERLİKTEN FAYDALANACAK MI?

Yaş sınırının 27 olarak belirlenmesinin ardından 1992 doğumluların bedelli askerlikten faydalanıp faydalanamayacağı merak konusu oldu. Bedelli askerlikte 1 Ocak 2019'dan itibaren '27 yaşından gün alanlar' ibaresi olursa 1992 doğumlular da bedelli askerlikten faydalanabilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler