KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Beklemediğiniz kadar güzel ve yumuşak saçlara sahip olmak için yapmanız gereken 7 şey

    New Hampshire Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre yumuşak, pürüzsüz ve güzel saçlar çevrenizdeki insanlarla iletişiminizi, sevgilinizle aranızdaki ilişkiyi, ruh halinizi bile etkiliyor. Karşınızdaki kişinin saçlarına dokunmanız karşılıklı güvenin artmasına ve daha samimi bir iletişim kurabilmenize olanak tanıyor. Ancak tüm bunlar için bakımlı, dolgun ve muhteşem görünen saçlara sahip olmanız gerek.

    Herkesin dokunmak isteyeceği ve dokunmaktan kendini alamayacağı bu saçlara kavuşmak için aslında yapmanız gerekenler çok basit. Head&Shoulders Saç ve Saç Derisi Uzmanı Laís Koelle, herkesin dokunmak isteyeceği güzel ve yumuşak saçlara sahip olmanın 7 yöntemini şöyle anlatıyor:

    1. Kepeğe veda edin

    iStock-115023681

    Hiç kimse kepekli saçlara dokunmak istemez. “Malassezia globosa” mantarının neden olduğu kepeği gidermek için mantarlara karşı güçlü bir koruma sağlayan Dual Zinc teknolojisine sahip şampuanları tercih etmek gerekir.

    2.Kullandığınız saç kremini özenle seçin

    iStock-637550938

    Tıpkı cildiniz gibi saç derinizin de neme ihtiyacı vardır. Bu yüzden saçlarınız kadar saç derisi bakımına da önem vermeli, saç derinizin nem dengesini korumalısınız. Eğer kepeklenmeye yatkın bir saç derisine sahipseniz kepek şampuanınızla birlikte kullanacağınız saç kremi seçiminde de dikkatli olmalı ve herhangi bir krem kullanmamalısınız. Çünkü bu tür bakım kremleri, kepeğe karşı koruma sağlayan şampuanın etkisini azaltabilir. Bunun yerine kepeğe karşı koruma sağlayan 2’si 1 arada şampuanları tercih edebilirsiniz.

    3.Sağlıklı beslenmeye önem verin

    iStock-614864094

    Tıpkı bedeniniz gibi saçlarınızın da dengeli ve sağlıklı beslenmeye ihtiyacı vardır. Çok basit yöntemlerle saçlarınızın daha parlak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin bol bol su içerek saçlarınızı doğal nemine kavuşturabilirsiniz. Çünkü su, saç telinin dörtte birini oluşturur ve saçlarınızın parlak, canlıgörünmesini sağlar. Su içmek için susamayı beklemeyin. Çünkü susamak, fazla su kaybı yaşandığını belirtir. Günde 8-10 bardak su için. Dengeli beslendiğinizde cildiniz kadar saç derinizin de sağlığına kavuştuğunu göreceksiniz.

    4.Vitaminleri ihmal etmeyin

    iStock-517193514

    Sağlıklı bir cilt, saç ve kemikler için A vitamini çok önemlidir. Havuç, marul ve tatlı patates gibi sebzelerden A vitamini alabilirsiniz. Ek olarak B ve C vitaminleri de saç büyümesine/uzamasına iyi gelir. Bu vitaminleri meyve, sebze, tahıl, yumurta ve süt gibi yiyeceklerden alabilirsiniz.

    5.Saçlarınızı tararken dikkatli olun

    iStock-612734662

    Çok sık ve sert hareketlerle saç taramak saçlarınıza zarar verebilir. Yumuşak hareketlerle tararsanız, saçlarınızdaki yıpranmalara engel olabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı çok sıkı toplamamaya özen gösterin. Saçlarınız sıkı toplandığı zaman dökülebilir aynı zamanda saç deriniz gerildiği için bütün gün rahatsızlık hissi duyabilirsiniz.

    6.Masaj yaparak saç derinizi harekete geçirin

    iStock-121201950

    Saçlarınızı şampuanlarken masaj yaparsanız kan dolaşımını hızlandırıp saç derinizi canlandırabilirsiniz. Ayrıca suyun sıcaklığının fazla olmadığına emin olun. Çünkü sıcak su saçlarınızı yıpratır. Ilık ya da soğuk su ise hem sizi hem de saçlarınızı canlandırır. Duşta parmak uçlarınızla saçlarınıza masaj yaparak güne daha dinç başlayabilirsiniz.

    7.Saçlarınızı doğal yoldan kurutmaya bırakın

    iStock-544801310

    Saçlarınızı yıkadıktan sonra kendiliğinden kurutmaya bırakmak daha sağlıklıdır ama günlük hayatta bu, bazen mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle fön, maşa gibi bir ısı kaynağıyla saçlarınızı kurutacaksanız önce ısıya karşı koruyucu özelliğe sahip bakım ürünlerinden kullanabilirsiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler