SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe turu zora soktu

Fenerbahçe, Benfica'dan istediğini alamadı. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Portekiz ekibi Benfica'ya 1-0 yenildi. Maçın tek golünü Cervi kaydetti. Fenerbahçe'nin 14 Ağustos'taki rövanşta Benfica'yı elemesi için iki farklı kazanması gerekecek.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Benfica ile karşılaştı. Maça iki takımda kontrollü başladı. Top daha çok Benfica'nın ayağında kalırken, Fenerbahçe kontra ataklarla gol aradı.

Dakikalar 33'ü gösterdiğinde maçın ilk tehlikeli atağını Benfica yakaladı. Sol kanattan Cervi'nin sert şutunu Volkan Demirel tokatladı, dönen topu Skrtel uzaklaştırdı.

3 dakika sonrası ise Fenerbahçe gole yaklaştı. Hasan Ali'nin indirdiği topa Valbuena yarım vole vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti ve ilk yarı 0- 0 sona erdi.

İkinci devrede Benfica tüm hatlarıyla gol aramaya başladı. 69'da sağ kanattan Salvio'nun içeriye çevirdiği topu Cervi soluna çekip yaptığı vuruşla ağlara gönderdi ve Benfica 1-0 öne geçti.

Golden sonra Benfica farkı arttırmak için Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladı. Ceza sahası dışından çekilen tehlikeli şutlarda Volkan Demirel başarılı kurtarışlarla kalesini gole kapattı ve mücadele 1-0 sona erdi.

Fenerbahçe'nin tur atlaması için 14 Ağustos Salı günü oynanacak rövanş maçında Benfica'yı iki farklı yenmesi gerekiyor.

BENFICA 1 - 0 FENERBAHÇE

STAT: Luz
HAKEMLER: Aleksei Kulbakov, Dmitri Zhuk, Oleg Maslyanko (Belarus)

BENFICA: Vlachodimos, Andre Almedia, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Pizzi, Fejsa, Gedson Fernandes, Salvio (Dk. 75 Zivkovic), Cervi, Ferreyra (Dk. 63 Castillo)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Isla, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Eljif Elmas, Mehmet Topal, Dirar (Dk. 87 Barış Alıcı), Giuliano, Valbuena (Dk. 61 Mehmet Ekici), Alper Potuk (Dk. 74 Soldado)

GOL: Dk. 69 Cervi (Benfica)
SARI KARTLAR: Dk. 78 Soldado, Dk. 82 Mehmet Ekici, Dk. 90+1 Eljif Elmas (Fenerbahçe), Dk. 79 Grimaldo (Benfica)

BENFICA - FENERBAHÇE MAÇINDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
DAKİKA 2: Benfica atağında, Gedson Fernandes'in ceza sahasının dışından vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.
DAKİKA 24: Valbuena'nın pasında topla buluşan Giuliano'nun ceza sahası içinde sağ çaprazdan çektiği şutta meşin yuvarlak, kaleci Vlachodimos'ta kaldı.
DAKİKA 32: Cervi'nin sol çaprazdan şutunda, top kaleci Volkan Demirel'den döndü. Skrtel, rakip oyuncudan önce müdahale ederek meşin yuvarlağı son anda kornere attı.
DAKİKA 39: Sol kanada doğru gelen yüksek topu Hasan Ali ceza sahasına indirdi, Valbuena bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top üstten dışarı gitti.
DAKİKA 45+1: Fenerbahçe ceza sahası içinde topla buluşan Ferreyra'nın sol çaprazdan plasesinde, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
DAKİKA 47: Cervi'nin ceza sahasına ortasında Jardel topa kafayı vurdu. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kontrol etti.
DAKİKA 51: Salvio'nun sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Volkan Demirel topu kornere attı.
DAKİKA 69: Benfica öne geçti. Salvio'nun pasında ceza alanı sol çaprazında topu kontrol eden Cervi, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
DAKİKA 84: Grimaldo'nun pasında Castillo şutunu çekti. Kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı kontrol etti.
DAKİKA 85: Ceza sahasında topla buluşan Castillo'nun sert vuruşunda, kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi.
DAKİKA 86: Fenerbahçe ceza alanında Skrtel ile girdiği ikili mücadeleyi kazanan Andre Almeida'nın vuruşunda, top az farkla dışarı çıktı.
DAKİKA 90+1: Topla ceza sahasına sokulan Barış Alıcı'nın sol çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

BENFICA-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR
UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Benfica'ya konuk oldu. TSİ 22.00'de başlayan maçta Belarus Futbol Federasyonu'ndan Aleksei Kulbakov düdük çaldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Benfica maçına, Volkan, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Dirar, Valbuena, Giuliano, Alper ilk 11'i ile çıktı. Cocu, Soldado'ya yedekler arasında yer verirken, Andre Ayew'i maç kadrosuna dahil etmedi.

SARI LACİVERTLİ EKİPTE 4 EKSİK
Fenerbahçe, Benfica maçına 4 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı lacivertli ekipte cezası bulunan Josef de Souza'nın yanı sıra sakalıkları bulunan ve kadroya dahil edilmeyen Aatif, İsmail ve Salih mücadelede forma giyemedi.

ALİ KOÇ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli takımı yalnız bırakmadı. Kafile ile birlikte Lizbon'a gelen başkan Ali Koç, takımın son idmanını takip etti ve bugün de kendine ayrılan yerden maçı izledi. Öte yandan başkan Ali Koç, mücadele öncesi Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş'ü resmi konutunda ziyaret etti. Göğüş, Fenerbahçe'ye de Benfica karşısında şans diledi.

FENERBAHÇE TRİBÜNÜ BOŞ KALDI
Fenerbahçeli taraftarlar Benfica ile oynanan maça ilgi göstermedi. Sarı lacivertli kulüp için ayrılan 3 bin 200 biletten yaklaşık olarak 100'ünün satılması ile geri kalan biletler Benfica Kulübü'ne devredildi. Benfica geri aldığı biletleri mücadele öncesinde kendi taraftarları için satışa çıkardı.

BENFICA'DA ÖNEMLİ EKSİKLER
Benfica, Fenerbahçe maçına önemli oyuncularından yoksun çıktı. Al-Nassr ile transfer görüşmesi yapması için izin verilen Jonas ve sakatlıkları bulunan Ebuehi ile Krovinovic, Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemedi.

TUR RÖVANŞA KALDI
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Portekiz ekibi Benfica'ya 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, tur şansını sahasındaki rövanş mücadelesine bıraktı. Luz Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci devrenin ilk bölümünde daha etkili oynayan Benfica, 69. dakikada Franco Cervi'nin golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Benfica sahadan tek farklı galibiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmanın rövanşı, 14 Ağustos Salı günü Ülker Stadı'nda oynanacak.

COCU, İLK RESMİ MAÇINI KAYBETTİ
Fenerbahçe'de bu sezon göreve getirilen Hollandalı teknik adam Phillip Cocu, sarı-lacivertli takımın başında ilk resmi maçına Benfica karşısında çıktı. Cocu yönetimindeki Fenerbahçe, zorlu deplasmanda istediği sonucu almayı başaramadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Hollandalı teknik adamın, mücadeledeki ilk değişikliği 61. dakikada geldi. Cocu, bu dakikada Valbuena'yı kenara alırken, Mehmet Ekici'yi sahaya sürdü. Hollandalı teknik direktör, 74. dakikada ise ikinci hamlesini yaptı. Bu dakikada Alper Potuk kenara gelirken, İspanyol golcü Roberto Soldado oyuna dahil oldu.

BARIŞ ALICI, İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI
Fenerbahçe'nin, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu'dan kadrosuna kattığı Barış Alıcı, sarı-lacivertli forma ile ilk resmi maçına Benfica karşısında çıktı. İlk 11'de şans bulamayan Barış, karşılaşmanın 87. dakikasında Nabil Dirar'ın yerine oyuna girdi.

ELJIF ELMAS 90 DAKİKA SAHADA KALDI
Fenerbahçe'nin genç oyuncularından Eljif Elmas, Benfica maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Kamp döneminin öne çıkan isimlerinden olan Eljif, Portekiz'deki maçta 90 dakika sahada kaldı.

BENFICA'YA KARŞI 3. YENİLGİ
Sarı-lacivertliler, Benfica ile tarihinde oynadığı 5. maçta 3. yenilgisini yaşadı. Portekiz ekibi ile 3. kez eşleşen Fenerbahçe, daha önce oynanan 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet almıştı. Geride kalan 5 maçta 11 gol yiyen sarı-lacivertliler, yalnızca 3 gol atabildi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler