SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ın yıldızlarından Monaco galibiyeti yorumu!

Beşiktaş'ın yıldızlarından Ricardo Quaresma, Cenk Tosun, Ryan Babel, Pepe, Tolgay Arslan ve Talisca, Monaco'yu deplasmanda 2-1 mağlup ederek tarih yazdıkları mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Ligin öneminden bahseden Quaresma, "Takımı tebrik etmek lazım. Takım olduğumuz zaman neler yapabileceğimizi gösterdik herkese. Artık lige dönmemiz lazım. Tekrar kazanmamız gereken bir lig var. Tamamen lige odaklandık" ifadelerini kullandı.

"F.BAHÇE VE G.SARAY AVRUPA'DA OYNAMIYOR"
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'da oynamadığı için avantajlı olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, "3 günde bir maç oynuyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray sadece haftada bir kez oynuyor. Bize karşı böyle bir avantajları var. Ama biz geri geleceğiz" dedi.

"OYNAYACAĞIM UZUN YILLAR VAR..."
34 yaşındaki oyuncu, henüz futbolu bırakmayı düşünmediğini kaydederken; "Baskı altında mücadele etmeyi seviyorum. Yerime bir futbolcu gelince motive oluyorum. Futbol oynama isteğim daha artıyor. Önümde futbol oynayacağım yıllar daha var" diye konuştu.

İşte Beşiktaş'ın yıldızlarının Monaco maçı sonrası açıklamaları...

CENK TOSUN: MAÇIN HAKİMİ BİZDİK
"Bugün takım performansı üst düzeydeydi. Hepimiz yüzde yüz konsantre olmuştuk. Maça iyi başladık ama adamların ilk atağında golü yedik. Ama sonrasında beraberliği bulduk. Hocamız da devre arasında gerekenleri söyledi. İkinci yarıda farkı daha da arttırabileceğimiz golleri de bulabilirdik. Babel’in golü ofsayt değildi. Gol verilse maç daha farklı olabilirdi. Rakip ilk atağında golü attı. Maçtan hiç kopmadık. Yenik durumda iken galip geleceğimize inanıyordum. Maçın hakimi bizdik. Maçın oyuncusu olmak gurur verici. Kazanıp dokuz puana yükseldiğimiz için çok mutluyum. Ben idmanlardan önce de sonra da çalışıyorum. Yanlış yaptığım ve daha iyi olmadığım yönlerimi geliştirmeye çalışıyorum. Ama bu bana bağlı. Beni pozisyona takım arkadaşlarım sokuyor. Biz gruptan lider çıkmak istiyoruz. 1 puan yetecek gibi gözüküyor kalan maçlarda ama biz daha sonrasına maç maç bakmak istiyoruz."

TALISCA: TAKIM İÇİN OYNAMAYA ÇALIŞTIM
"Deplasmanda Monaco’ya karşı geriye düştük ama iyi reaksiyon gösterdik ve maçı kazandık. Her zaman gol atmak iyi oynamak değildir. Bugün takım için oynamaya çalıştım. Bana forma şansı verildiği için teşekkür ederim. Her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Şampiyonlar Ligi gibi zor bir arenada üçte üç yapmak tabii ki çok önemli. Bunu bu gece kutlayıp yarın normal çalışmalarımıza başlayacağız. Herkes neler yapabileceğimizi görüyor. Daha ileri gidebiliriz. Ama bu günlük çalışma ile ilgili değil. Uzun vadede düşünülecek bir şey."

TOLGAY ARSLAN: DAHA İYİ OYNAMALIYDIM
"Hak ettiğimiz üç puanı aldık. İyi oynadık. Çok pozisyona girdik. Rakip ilk pozisyonda golü buldu. Gösterdiğimiz mücadele ve karakter ile üçte üç yaptık. Çok mutluyuz. Biz kendimize güveniyoruz. Her zamanki oyunumuzu oynamak istedik. Aradık, bulduk ve kazandık. Avrupa’da bu sezon ilk kez 11’de oynadım. Normal bir maç çıkardım. Daha iyisi olması gerekiyor."

RYAN BABEL: ÇOK BÜYÜK BİR ADIM ATTIK
"Bu maçı kazanırsak çok büyük bir adım atacağımızı biliyorduk. Zor bir maç olacağını da biliyorduk. Neyseki 2-1 kazandık ve çok büyük bir adım attık. İlk üç maçı hangi tutumla oynamışsak kalan üç maç da aynı şekilde oynayacağız ve umarım istenilen sonuçları alacağız. Hücum oyuncularının iletişimi çok önemli. Talisca ve Quaresma'nın da katkısı çok önemli. Biz de önde bu uyumu sağladık."

PEPE: HOCAMIZ HER ŞEYİN FARKINDA
"İlk geldiğimde de demiştim. Adım adım ilerleyip gruptan çıkmamız gerekiyordu. Çıkmaya yakın taraf biziz. Çıktıktan sonra tek tek gideriz. Türkiye Ligi'nin önemini biliyoruz. Ligde iyi olalım ki Şampiyonlar Ligi'nde iyi olalım. Sakiniz. Hocamız her şeyin farkında. Her şeyi iyi yönetiyor. Şu ana kadar kontrollü ve sakin bir şekilde devam ediyoruz. Maç içinde yorgunluk var. Portekiz Milli Takımı'nda geldim. Yorgunluk var. Sonraki maça hazır olacağım."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler