HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beytüşşebaplı engelli çobanın yaşam mücadelesi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde tek kolunu kullanamayan Şefik Güleç, zorlu doğa ve hava şartlarına rağmen hayatını idame ettirebilmek için çobanlık yapıyor.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde tek kolunu kullanamayan Şefik Güleç, zorlu doğa ve hava şartlarına rağmen hayatını idame ettirebilmek için çobanlık yapıyor. Eşinin birkaç kez doğum yaptığını ancak çocuklarının doğar doğmaz hayatını kaybettiğini anlatan Güleç, çocuk sahibi olmak istiyor.
Beytüşşebap ilçesinde ikamet eden kolundan engelli Şefik Güleç (36), hem kendisinin hem de eşinin hayatını idame ettirebilmek için ilçenin zorlu doğa ve hava şartlarında çobanlık yapıyor. Kar kış demeden 100’e yakın keçiye bakan Güleç, keçi başına aylık 6 TL kazanıyor. 3 ayda bir de engelli maaşı alan Güleç, çocuklarının doğar doğmaz hayatını kaybettiğini ve çocuk sahibi olmak istediğini belirtti.
Yıllardın çobanlık yaptığını anlatan Güleç, “Üç ayda bir engelli maaşı alıyorum. Bu geçimimize yetmediği için çobanlık da yapıyorum. 100’e yakın keçi var. Her sabah erkenden dağa çıkıyorum, akşam da eve dönüyorum. Tek elimle çalışmak çok zor geliyor. 18 yıldır evliyim, çocuklarım dünyaya gelir gelmez ölüyor. Eşim birkaç kez doğum yaptı ama çocuklarımın hepsi ölüyor. Eşimi iyi bir doktora götürüp, çocuk sahibi olmak istiyorum” dedi.

Yerel Seçim 2024

Beytüşşebaplı engelli çobanın yaşam mücadelesi

En Çok Aranan Haberler