YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir Bardağı Yeter: Bahçenizde Kullanacağınız Sirkenin Mucizevi Faydalarıyla Tanışın!

    Sirke, Osmanlı hatta daha öncesinden bile kullanımı en yaygın olan şifa kaynağıdır. Bakteri öldürür ve vücuda sayısız faydaları vardır. Ancak bu yazımızda size sirkenin bahçe ve bitkilerinizde ne kadar da yararlı olduğunu belirteceğiz.

    4 Adımda Evde Elma Yetiştirme

    Karıncaları uzak tutar

    Hemen hemen hepimizin rahatsız olduğu bir durumdur bahçe ve bitkilerimize dadanan karıncalar. Ancak bu yöntemle hem karıncaları öldürmüyoruz hem de onları uzak tutuyoruz. Herhangi bir sirkeyi karıncaların yoğun olduğu bölgelere sprey yardımıyla sıkın. Karıncaların ziyaret etmediğini göreceksiniz.

    Davetsiz misafirleri engellersiniz

    Kedi, köpek başta olmak üzere bütün kemirgenler sirkenin kokusundan hoşlanmazlar. Bunun için bahçenizin ya da bitkilerin bulunduğu alanın etrafına beyaz sirke dökmeniz yeterlidir. Kokusu uzun süre kalacağı için davetsiz dostlarımızı uzak tutabiliriz.

    Kil saksı ve kapları temizler

    1 bardak sirkeye 3/4 bardak su ekleyin ve kil saksıları bu karışımla yıkayın. Daha sonra aynı karışımın içinde 30 dakika bekletin.

    Zararlı ve yabani otları temizler

    ot

    Sirke kullanarak bahçenizde yetişen yabani otları da engelleyebilirsiniz. 1 su bardağı sirkeye yarım çay bardağı sofra tuzu ekleyin ve otların üzerine sıkın. Kuruduktan sonra toprağa karışarak verimliliğini artırabilirsiniz.

    Çiçeklerin uzun süre dış koşullara dayanmasını sağlar

    Bir kapta 2 yemek kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı şekeri karıştırın ve bahçenizdeki çiçeklerin toprağına haftada bir verin.

    Açelya, gardenya ve ormangüllerini anında açtırır

    Asidi seven bu bitkilerin anında çiçek açması için sirkeden yardım alabilirsiniz. 250 ml sirke ile 4 lt suyu karıştırın ve bir sprey yardımı ile çiçeklerinizi sulayın.

    Bitki mantarlarını ve küfü yok eder

    Bitkilerinizin mantardan ya da küften etkilendiğini düşünüyorsanız beyaz sirke size yardımcı olur. Hazır olarak sallayarak demlediğinizi papatya çayını hazırlayın ve içine 2 çay kaşığı sirke ekleyin. Karışımı etkilenen bitkilere sıkın.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler